Gaziantep, 3 milyon turist hedefini yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep, 3 milyon turist hedefini yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 11:56

Gaziantep, 3 milyon turist hedefini yakaladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP’in ulusal ve uluslararası alandaki tanıtımında önemli rol oynayan ve etnoğrafik birçok unsurun gelenekten geleceğe taşınmasını sağlayan Antep Sepeti TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyelerini ağırladı.

'Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı' sloganının yankıları sürerken Gaziantep’e gelen binlerce yerli ve yabancı konuğun akın ettiği en önemli mekânlar arasında yer alan Gümrük Hanı ve Antep Sepeti ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Çeşitli temaslarda bulunmak ve Gaziantep’te incelemeler yapmak üzere kentimize gelen TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyeleri ve beraberlerindeki heyet Gümrük Hanında yer alan Antep Sepetini ziyaret ederek burada yer alan ve Gaziantep kültürünün en önemli unsurları arasında görülen kutnu ve Antep işi ürünleri beğeniyle incelediler. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarete KEFEK üyeleri; AK Parti Trabzon Milletvekilli Ayşe Şula Köseoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Nurel Reyhanlıoğlu, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ile çok sayıda heyet üyesi katıldı. Konukları ağırlayan Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle iş dünyasında kadın istihdamının arttırılmasına yönelik önemli başarılara imza atan Kutnu Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Koçer ürünler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Kutnu kumaşından yapılan ürünler yanında Antep işi ve bakır ürünleri de inceleyen komisyon üyeleri el emeği göz nuru ürünlerin kadının ekonomiye sanat yoluyla katkısı açısından büyük önem taşıdığını vurgularken yöresel kültürlerin evrensel boyutlara çıkmasında etnografik eserlerin önemine dikkat çektiler. Antep Sepeti’nin Türkiye’de önemli bir marka haline geldiğini ifade eden KEFEK üyesi AK Parti Trabzon Milletvekilli Ayşe Sula Köseoğlu Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ve Kutnu Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Koçer’i kutlayarak kadın girişimcileri desteklediklerini ve ekonomik kalkınmada kadın iş gücünün küçümsenemeyecek boyutlara ulaştığını ifade etti.

Gaziantep’in kadın girişimciler açısından rol model bir kent olduğunu ifade eden KEFEK üyesi AK Parti Trabzon Milletvekilli Ayşe Sula Köseoğlu; “Kadın temsilinin özellikle yerelde çok yüksek olduğu illerimizin başında gelen Gaziantep’te bu programı yapmayı uygun gördük. Hem kadın temsiline örnek gösterdiğimiz hem de Gaziantep’in kültürünü ve tarihini dünyaya göstermek amacıyla buraya geldik. Gaziantep’i Gaziantep yapan güzel insanları, onlarla birlikte olmaktan mutluyuz. Doğu insanının sıcaklığını, samimiyetini en net hissedeceğiniz yerlerden birisi. Gaziantep kültürünü dünyaya taşıyan Antep Sepeti’nde yer alan ürünler yöre kadınlarının sanata, kültüre ve ekonomiye sağladıkları büyük katkıların da en iyi örneğidir. Gaziantep’in tadına doyamadık bunu saymadık tekrar geleceğiz inşallah" dedi.

Kadınlara istihdam sağlamak için çabaladıklarının altını çizen Kutnu Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Koçer; "Kadınlarımızı istihdama aldık, sosyal sorumluluk projesi ile. Yaşlı teyzelerimize kadar el emekleri ile kutnu üzerine Antep işi yaptırarak veya diğer el işi tekniklerini çalıştırarak 150 kadınımızı istihdam ettik. Bu kadınlar evlerinden üretime katılmış oluyorlar, evlerinin geçimlerini bundan sağlayan kadınlar var. İlk olarak kutnu tanıtım projesiyle bu işe başladık sonrasında El Emeği Göz Nuru projesi ile kadın istihdamını sağladık. Hedefimiz her gün bir kadının daha elini tutmak, faydalı olmak. Hedefimiz kişi sayısını gittikçe arttırmak" diye konuştu.

Gaziantep’in son dönemlerde turizm alanında önemli bir hamle yaptığını ifade eden Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer de gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarının sonuç vermeye başladığını yılın değişik mevsimlerinde yerli ve yabancı turistlerin kente adeta akın ettiğini belirtti. Koçer turizm sektöründe ki hareketliliğin kent ekonomisine önemli katkılar sağladığını da ifade ederek, "2017 yılı için hedeflenen üç milyon ziyaretçi hedefi yakalanmış durumda. Özellikle hafta sonları kentimiz binlerce yerli ve yabancı konuğu ağırlıyor. Elbette yapılan tanıtım çalışmaları ve kampanyaların büyük rolü oldu turist sayısının artmasında. Sektörümüzdeki bu canlılık kentin birçok iş kolunu ve beraberinde istihdamın da artmasını sağlıyor. Bugün Antep Sepeti TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyelerinden oluşan büyük bir kafileyi ağırladı. Gerek Gümrük Han gerekse Antep Sepeti konukların büyük ilgisini çekti. Yürütülen sosyal sorumluluk projeleriyle özellikle ev hanımlarının iş dünyasına birer girişimci olarak adım atmasını ve aile ekonomileri yanında kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları küçümsenemeyecek bir boyutta oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!