Gazi Ünv. namağlup şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Gazi Ünv. namağlup şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 10:32

Bayanlar Birinci Futbol Ligi'nde Gazi Üniversitesi, 2009-2010 sezonunda yaptığı 18 maçta yenilgi yüzü görmeyerek ligi “namağlup” şampiyon olarak tamamladı.

Bayanlar Ligi'nde sezon sona ererken, Gazi Üniversitesi istatistiklerde önemli başarılara imza attı. Çift devreli deplasmanlı sisteme göre oynanan ve 18 haftalık periyodun ardından mutlu sona ulaşmayı başaran başkent ekibi, yaptığı 18 maçta 16 galibiyet elde ederken, 2 maçta ise berabere kaldı.

Ligde yenilgi yüzü görmeyen Gazi Üniversitesi, ligin ikinci haftasında Ataşehir Belediyesi ile deplasmanda golsüz, 11. haftada Ankara'da oynanan maçta ise 2-2 berabere kalarak rakibine üstünlük sağlayamadı.

Öte yandan başkent temsilcisi, ligin 7. haftasında deplasmanda Marmara Üniversitesi ve 14. haftada ise sahasında Kartalspor'a karşı 12-0 gibi en farklı skora imza attı.

Başkent ekibinde Yağmur Uras, dün oynanan Mersin Camspor maçında takımının bu sezonki 100. golüne imza attı. Ayrıca Yağmur, 28 golle ligin gol kralı oldu.

REKTÖR AYHAN'DAN SPORA DESTEK

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, yaptığı açıklamada, bayan futbol takımının şampiyonluğundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Üniversite olarak öğrencilere sadece eğitim ve öğretim yaptırmakla yetinmek istemediklerini ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:

“Öğrencilerimize eğitim ve öğretimin yanı sıra spor da yaptırmak istiyoruz. Üniversitelerin aynı zamanda kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgilenmesi gerekiyor. Gazi Üniversitesi, spor tarihinde önemli bir yere sahip. Bu geleneğimizi başarılarımızla sürdürmek istiyoruz. Bayan futbol takımımızın şampiyonlar liginde de başarılı olmasını istiyorum.”
Bayan futbol takımının antrenörü İlyas Okan da, 10 takımın yer aldığı ligde şampiyonluğa ulaştıklarını anımsatarak, “Yoğun bir mücadelenin yaşandığı sezonda mutlu sona ulaştık. Teknik direktörümüz Seçil Kutay ve futbolcularımızla bir ekip halinde mücadele ederek şampiyon olmayı başardık” diye konuştu.

KALEYİ KAPATTILAR

Gazi Üniversitesi Bayan Futbol Takımı'nın kalecileri Duygu Yılmaz ve Didem Aygün, sezon boyunca kalelerinde sadece 8 gole izin verdiler.

Takımın birinci kalecisi Duygu Yılmaz, başarıya inandıklarını ve bunu şampiyonlukla sonuçlandırdıklarını belirterek, “Ligde iyi bir mücadele örneği gösterdik. Kalemizi gole kapatmıştık. Umarım bu başarımızı Avrupa'daki maçlarda da sürdürürüz” dedi.

İkinci kaleci Didem Aygün de, “Başarılı bir sezon geçirdik. Fazla gol yemedik ama bunda takımın büyük katkısı vardı. Çünkü biz kalecilere fazla görev düşmedi” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!