Gazi öğretmene hastane ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Gazi öğretmene hastane ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 02:00

Öğrenciler, 15 Temmuz gecesi yaralanan ve tedavisi süren öğretmen Derya Ovacıklı'yı ziyaret etti. Gazi öğretmen Ovacıklı, “Öğrencilerime 'aldığım nefes' derdim. Hastane odasında en çok özlediğim onlardı” dedi.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaralanan ve tedavisi süren öğretmen Derya Ovacıklı'yı 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde lise öğrencileri yalnız bırakmadı. Kahramankazan'da görev yapan Ovacıklı'yı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki odasında ziyaret eden Özel Akıllı Okul öğrencileri, gazi öğretmenin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Ziyarete gelen öğrencilerle tek tek kucaklaşırken gözyaşlarına hakim olamayan Ovacıklı, çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilerle hasret gidermenin, onlara sarılmanın kendisi için en büyük servet, en güzel hediye olduğunu belirten Ovacıklı, "Öğretmenlik mesleğini seçmemdeki en büyük etken, ilkokul öğretmenimin gösterdiği anne şefkatiydi. O anne şefkatini bütün öğrencilerime gösterebilmek adına bu mesleği seçtim" dedi. 

Haberin Devamı

Gazi öğretmene hastane ziyareti

ATATÜRK’ÜN İZİNDE

Öğretmenler olarak, doğru eğitim verilen evlatların, vatanı, milleti için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde emek verdiğini gördüklerini dile getiren Ovacıklı, "15 Temmuz'u artık demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin kurtuluş günü olarak kabul ediyoruz. Öğrencilerime 15 Temmuz'dan sonra 'Öğretmen senin için nedir' sorusunu yönelttim. Bu soruyu 'Öğretmen eskiden bir mum misali sadece bulunduğu yeri aydınlatırdı ama 15 Temmuz'dan sonra anladık ki bir öğretmen bile koca bir ulusu aydınlatabiliyormuş' dediler." ifadelerini kullandı.

EN ETKİLİ İLAÇ

Öğrencilerini çok özlediğini ileten Ovacıklı, "Şimdi buradalar, öğretmenlerini çok mutlu ettiler. Ben öğretmen olduktan sonra onlara 'aldığım nefes' dedim. Şu hastane odasında en çok özlediğim o derin nefes, yani onlardı. Hastanede her şeyimiz tam ama evlatlarımı görememek, yavrularıma sarılamamak benim için çok büyük bir özlemdi" diye konuştu. Ovacıklı, öğrencilerle kendisini ziyarete gelen edebiyat öğretmenleri Tuba Doğan ve Kübra Altan'a da sarılarak, "Biliyoruz ki sizler varsınız, sizler bizim adımıza öğrencilere dokunuyorsunuz. Yüreklerine, ruhlarına dokunuyorsunuz. Ben bu 4 ayı böyle geçirdim. Bu kadar anlamlı bir günde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Özellikle evlatlarıma, o derin nefesi bana aldırdığınız, tekrar ayağa kalkmak için iyileşme sürecimi kısalttığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu, benim için en etkili ilaçtan çok daha etkili" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!