Gazi Mahallesi'nde olaylı gece

Güncelleme Tarihi:

Gazi Mahallesinde olaylı gece
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 21:13

Gazi Mahallesi'nde, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 17. yıldönümü nedeniyle düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda, 2 kişi silahla vurularak yaralandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde meydana gelen olaylar sırasında, 1414. Sokak'ta Bektaş Eren Er (17) silahla kalçasından vuruldu. Aynı saatlerde, Yusuf Tonğ (27) adlı kişi de göğsünden vurularak yaralandı.

Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Yusuf Tonğ'un durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ANTALYA'DA OLAYLI GÖSTERİ
Antalya'da da Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis ekipleri müdahalede bulundu.

Antalya HDP İl binası önünde toplanan grup, "15 şubat komplosu devam ediyor" yazılı pankart ve terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterlerini taşıyarak yürüyüşe geçti. Taşıdıkları posterleri indirmeleri yönünde uyarılan grup, yapılan ikazları dikkate almaması üzerini polis ekiplerince biber gazıyla müdahale edildi. Yapılan müdahalenin ardından dağılan gruptaki bazı kişiler gözaltına alındı. 

DİYARBAKIR'DA BİR ÇOCUK YARALANDI
Diyarbakır'ın Bağlar'da gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında ise 5 Nisan Mahallesi'ndeki evlerinin balkonunda bulunan C.Ç. (10) adlı kız çocuğunun nereden ve kim tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunun kulağına isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Yakınları tarafından Bağlar'daki bir özel hastaneye kaldırılan çocuğun tedavi altına alındığı belirtildi. Polis, olaya ilişkin araştırma başlattı. 

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü bahanesiyle Bağlar'da izinsiz gösteri düzenleyen ve ikazlara rağmen yürüyüşe geçen gruptaki bazı kişiler, polise el yapımı patlayıcı, havai fişek ve taşlarla saldırmıştı. Grup, polisin tazyikli suyla müdahalesinin ardından dağılmıştı. 

Haberin Devamı

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI
Hakkari'de, Abdullah Öcalan'ın Türkiye’ye getirilişinin 17. yıldönümü bahanesiyle bir grup polisle çatıştı. Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 17. yıldönümünü Hakkari’de protesto eden yüzü maskeli bir grup, polisle çatıştı. Kıran, Berçelan ve Keklikpınar mahallelerinde toplanan bir grup, havai fişek, ses bombası ve silahlarla polisle çatıştı. Polis ise gruba gaz bombası ile anında müdahale etti. 

Haberin Devamı

Öte yandan dün terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü bahanesiyle yaptığı açıklama nedeniyle polis ekiplerince gözaltına alınan Besi'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Besi, işlemlerinin ardından cumhuriyet savcılığınca serbest bırakıldı. Besi, dün yaptığı açıklamada, il genelinde kontak ve kepenk kapatma ile okulların boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu. 





BAKMADAN GEÇME!