Gazi Akınal son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gazi Akınal son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 14:57

Beşiktaş Kulübü'nün önceki gün vefat eden eski başkanı Gazi Akınal, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

1977-1979 ve 1979-1980 yıllarında iki dönem Beşiktaş Kulübü'nün başkanlığını yapan, 2000-2002 yılları arasında ise divan kurulu başkanlığı görevini üstlenen Gazi Akınal için Akaretler'deki kulüp binasında tören düzenlendi.

Törene, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, siyah-beyazlı kulübün kurul başkanları ile eski başkanlardan Serdar Bilgili, eski ikinci başkanlardan Metin Keçeli ve Murat Aksu, eski yöneticilerden Yılmaz Ekergil ve kulüp genel koordinatörü Levent Çifter'in yanı sıra, Akınal'ın ailesi, yakınları ve kulüp çalışanları katıldı.

Ahmet Nur Çebi, törende yaptığı konuşmada üzüntülerini dile getirerek, "Beşiktaş çok büyük bir camia. Yaşayanlarımız ve kaybettiklerimiz, hepsiyle bir bütünüz. Rahmetliye, Beşiktaş'a verdiği hizmetler için minnettar olduğumuzu buradan saygıyla arz etmek istiyorum" dedi.

Akınal ailesine baş sağlığı da dileyen Çebi, "Kendisi kulübümüze başkanlık, divan başkanlığı yapmıştır. Buradaki ilk lokalimizi açan kişidir. Hizmetleri için buradan tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Allah'tan kendisine rahmet, camiama da sabırlar diliyorum. Acınızı paylaşıyorum, acımız hepimizin acısıdır" ifadelerini kullandı.

95 yaşında hayatını kaybeden Akınal'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhumun naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!