Gazetecilere tutuklama istemine tepki yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilere tutuklama istemine tepki yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 17:18

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası başta olmak üzere, sosyal medyada da bir çok tepkiye neden oldu. Bu karara tepki gösteren gazeteciler, siyasetçiler ve binlerce kişi Twitter’da #CanDündarErdemGülYalnızDeğildir hashtag’iyle mesajlarını paylaşıyor. Öte yandan Change.org’da başlatılan “Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Yalnız Değildir” başlıklı imza kampanyasında, kısa sürede 7 bine yakın imza toplandığı gözlemlendi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Konuyla ilgili çok sayıda kurum ve kişi tepkilerini dile getirdi. 

İşte o tepkilerden bazıları:

 TGC VE TGS

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası ortak bir açıklama yaparak MİT Tırları’yla ilgili yaptıkları haber nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edilmesini eleştirdi. Yapılan açıklamada “Söz konusu haberin yayınlanması gazetecinin halka karşı görevidir. Halkın haber alma hakkının teminatıdır. Gazetecinin görevi devletin çıkarını korumak değildir. Devletin çıkarını koruyacak merciler bellidir. Herkes kendi görevini yapmaktadır” denildi.

Haberin Devamı

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi'ni oluşturan Basın Enstitüsü Derneği:

"Siyasal yararları" gözetmek gazetecinin değil siyasetçilerin işidir. Bilinmesinde kamu yararı bulunan belgeleri temin etmek ve açıklamak ise gazetecilerin işidir. Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğünün yaşadığı bu kara günde gazeteciler olarak biz, gazetecilik yapan Dündar ve Gül'ün yanındayız.”

YARSAV

"Bugünkü kontrolsüz gücün oluşturduğu sis perdesi aralanacak günışığında bir yargılamayla tüm hakikatler ortaya çıkacak"

BASIN KONSEYİ

Basın Konseyi, MİT TIR’ları haberi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, ifade veren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün hakkında verilen tutuklanma talebi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Sadece habercilik yapan gazetecilerin cezalandırılarak tutuklanması, demokratik hukuk devleti anlayışına aykırıdır" denildi






Haberin Devamı



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!