Gazetecilerden İbradı gezisi

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilerden İbradı gezisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 11:32

Gazetecilerden İbradı gezisi

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA) - ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) organizasyonunda Antalyalı gazeteciler İbradı'yı gezdi.

AGC tarafından organize edilen Antalyalı Gazeteciler Kültürel ve Doğal Mirası ile Buluşuyor' projesinin üçüncü ayağında İbradı gezisi yapıldı. İlçe girişindeki Hisar Tepesinde fotoğraf çekimiyle başlayan gezide AGC üyeleri İbradı Belediyesi tarafından görevlendirilen rehberler eşliğinde ilçedeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Tarihi Yörük Ali Konağı'nda incelemede bulunan ziyaretçiler 1100 yaşındaki Anıt Ağaç 'Arapastı' kestanesinin hikayesini dinleyerek ağaçla fotoğraf çektirdi.

Tarihi ilçe mezarlığını ve eski mezar taşlarını ziyareti sonrası İbradı Belediyesi'nin verdiği öğle yemeğine katılan AGC üyeleri dünyaca ünlü 'Düğmeli Evler' ile 'Kadı Konakları'nı da gezdi. Dünyanın 3'üncü Türkiye'nin ise en büyük yeraltı gölü olan 'Altınbeşik Mağarası'nı ziyaret eden konuklar botlarla mağaranın içine girerek binlerce yılda oluşan karstik sarkıt ve dikitleri gördü.

Ormana gezisine katılarak Ormana Active projeleri hakkında da bilgi alan AGC üyeleri, Eynif Ovası'nda özgürce yaşayan Yılkı Atları'nı da yaşam alanlarında ziyaret etti. Ormana Active Tesisleri'nde organize edilen akşam yemeğine katılan AGC üyeleri burada yöresel sanatçı Sami Demircioğlu'nun çaldığı ezgilerle günün yorgunluğunu attı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!