Gazetecilerden emniyet önünde protesto

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilerden emniyet önünde protesto
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 18:37

Gazetecilerden emniyet önünde protesto

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta görev yapan basın mensupları, dolandırıldığı iddia edilen kadının yakını olan polis memuru R.Ö.'nün, olayı görüntülemek isteyen DHA muhabiri Cüneyt Özfidan'a fiziki saldırıda bulunmasını, Emniyet Müdürlüğü önünde fotoğraf makinelerini bırakarak protesto etti.
Geçen cuma günü kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da meydana gelen olayda, 80 bin lirası dolandırıldığı iddia edilen kadının yakınları banka şubesi önünde fenalık geçirdi. Olayı görüntülemek isteyen DHA muhabiri Cüneyt Özfidan, baygınlık geçiren kadının eşi olduğu öğrenilen polis memuru R.Ö.'nün saldırısına uğradı. Resmi üniforması üzerinde bulunan polisin arkasından sırtına vurması ile elindeki cep telefonu yere düşen Özfidan, daha sonra hastaneye giderek doktor raporu alıp şikayette bulundu. Polis memurunun da Özfidan hakkında hakaret iddiasıyla şikayette bulunduğu öğrenildi.
Bugün, kentte görev yapan basın mensupları Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği eylemde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz de yer aldı. Basın mensupları, ellerindeki fotoğraf makineleri ve kameraları Emniyet Müdürlüğü girişine bırakarak olaya tepkilerini gösterdi.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yaptığı açıklamada, Cüneyt Özfidan'a polis memuru tarafından fiziki saldırıda bulunulduğunu söyleyerek şöyle dedi:
"Arkadaşımızın görevini yapması engellenmiştir. Biz gazeteciler kamu görevi yapıyoruz. Halkı aydınlatıyoruz, bilgilendiriyoruz. Bu saldırının bir polis memurundan gelmesi bizi gerçekten üzmüştür. Kolluk kuvvetleri bizim her zaman güvencemizdir. Zonguldak’ta zaman zaman muhabir arkadaşlarımız görevini yaparken saldırıya uğruyor, darp ediliyor. Biz burada kime güveneceğiz? Kolluk kuvvetlerine güveneceğiz. Bugün sessiz bir eylem yaptık. Polis memuruna gerekli cezanın verilmesini talep ediyoruz."
FOTOĞRAFLI
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!