Gazeteci Enginsoy'a veda

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Enginsoya veda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2013 13:56

Evinde geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren gazeteci Ümit Enginsoy son yolculuğuna uğurlandı. Enginsoy'un tabutunu kız kardeşi gözyaşları içinde taşıdı. Bu arada İzmir’de yılbaşı gecesi kullandığı otomobille takla atan ve yaşamını yitiren Yeni Asır Gazetesi spor sayfası editörü Fethi Doğan Öner için çalıştığı gazete önünde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesi Ankara Paris Caddesi’ndeki evinde banyoda düşerek kafasını çarpan ve bu nedenle hayatını kaybeden gazeteci Ümit Enginsoy (50) son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun yıllar NTV’nin Washington temsilciğini yapan Enginsoy için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Enginsoy'un ailesi, yakınları, çalışma arkadaşları ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay katıldı.

TABUTUNU KIZ KARDEŞİ TAŞIDI / Foto Galeri

Cenaze namazının ardından Enginsoy’un kız kardeşi gözyaşları içinde ağabeyinin tabutunu taşıdı. Enginsoy'un naaşı, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

NTVMSNBC Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, Enginsoy'la uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirterek, “ Hem iyi bir insan hem de birinci sınıf bir gazeteciydi. Yokluğunu arayacağız, çok üzgünüz” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin de Enginsoy'un Türkiye'nin yetiştirdiği en değerli gazetecilerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Özellikle savunma politikaları, savunma sanayi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda çok yetkin bir analiz gücüne sahipti. Çok yakın arkadaşımdı, çok iyi bir insandı. İyi bir meslektaş büyüğümü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum” diye konuştu.

Emekli Washington Büyükelçisi Baki İlkin, Ümit Enginsoy'la Washington'da tanıştıklarını ve Enginsoy'un Türk-Amerikan ilişkilerini çok iyi takip edip değerlendirdiğini söyledi.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, çok yakından tanıdığını belirttiği Enginsoy'dan çok şey öğrendiğini kaydetti. Demir, “Ortak alanlarda beraber çalıştık. 2-3 hafta önce karşılaştığımızda bir kitap yazdığını, kitabın bitmek üzere olduğunu ve redaktörlük yapıp yapamayacağımı sordu. Ben de seve seve kabul edeceğimi söyledim ama nasip olmadı. İnşallah o kitabı bulurlar da ondan bir hatıra olarak paylaşırız. Allah rahmet eylesin, çok iyi bir gazeteci ve çok iyi bir insandı” dedi.

Uzun yıllar NTV Washington temsilciliği görevini sürdüren Enginsoy, 1999-2002 yılları arasında Anadolu Ajansı Washington muhabirliği yaptı.

Haberin Devamı

Amerikan Defense News ve Milliyet gazetesinde de çalışan Enginsoy'un pek çok yabancı gazete ve dergide makaleleri yayınlandı.

Washington'dan 2009 yılında dönen Enginsoy, Hürriyet Daily News'da köşe yazarlığı yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!