Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Gazeteci duyduğunu yazar, boşboğazlar utansın!

Kurthan FİŞEK

Türkiye'nin gündemi, bazen ‘‘hafifleşir’’, zaman zaman ‘‘ağırlaşır’’... Elli iki yıllık ‘‘bekâret’’ problemini gündeme getirerek dillere düşen bir devlet büyüğümüz, kendisine mahalli gazete ilanıyla ‘‘evlenme teklifi’’ yapan birini, tazminat talebiyle, mahkemeye verdi.

Çok para istedi. Evlenip boşansa, o kadar nafaka alamaz...

Neyse...

* * *

Dünyanın en zor işi, ağzından çıkanı gulağı duymayanlarla gonuşmaktır.

Arayıp randevu almak veya ayaküstü yakalamak bir derttir, konuşulanları banttan çözmek ikinci derttir, ‘‘Vallaaa öyle dememiştim!’’ diye patron katına kadar sızlananlarla uğraşmak üçüncü derttir.

Kendi kulaklarıyla duyduğunu yazan gazeteci, ağzından çıkanı duymayanlara beş basar!

* * *

1‘‘Popomun heykelini yaptırıp müsait bir meydana diktireceğim... Herkes seyretsin...’’ Kim dedi?

a. Marilyn Monroe b. Tansu Çiller

c. Işılay Saygın d. Sevtap Parman

2‘‘Okuma-yazma bile bilmem abi... Notayı nereden bileyim?’’ Kim dedi?

a. Emel Sayın b. Ludwig van Beethoven

c. İbrahim Tatlıses d. Kibariye

3‘‘Bir akşam sarhoşun biri tutturdu, Ecevit'in şarkısını istedi. Allah Allah! Ecevit şarkıcı mı oldu? Şarkısı neymiş?’’ Kim böylesine şaşırdı?

a. Huysuz Virjin b. Hayko

c. Mustafa Sandal d. Kayahan

4‘‘Atatürk sormuştu bana... ‘Ne olacaksın?' Asker olacağımı söylemiştim, ama, sinema oyuncusu olmaya kararlıydım...’’ Kim buyurdu?

a. Muhsin Ertuğrul b. Fahrettin Cüreklibatur

c. Kadir Savun d. Münir Nurettin Selçuk

5‘‘İşin püf noktası besmele olsaydı, Saddam kazanırdı!’’ Kim dedi?

a. Coşkun Özarı b. Coşkun Erdem

c. Coşkun Kırca d. Coşkun Sabah

6‘‘Türk'üm, borçluyum, perişanım!’’ Güzel lâftı. Kim etti?

a. Müjdat Gezen b. Zeki Alasya

c. Nejat Uygur d. Dümbüllü İsmail

7‘‘1968'de Demirel hesabına tiyatromu yaktılar, Evren döneminde içeri tıktılar...’’ Tekerrür eden tarihten bu nasibi kim aldı?

a. Aziz Nesin b. Nejat Uygur

c. Müjdat Gezen d. Yıldız Kenter

8‘‘Yaptığım işten çok utanıyorum... Mesleğimi icra etmek için, insan ortasına çıkarken, mutlaka bir duble viski içiyorum...’’ Kim dedi bunu?

a. Dansöz Melike b. Maide Erçelebi

c. Süleyman Demirel d. Özer Uçuran Çiller

9‘‘Hiç bir kadına durup dururken orospu demedim... Demişsem, ona ‘reklam olsun' diye demişimdir. Memnun olur, itiraz etmez...’’ Kim dedi?

a. Hasan Mezarcı b. Temel Karamollaoğlu

c. Şevki Yılmaz d. Huysuz Virjin

10‘‘Bugüne kadarki oylarım ANAP'ındı. Şimdi Kadıköy teşkilatına gidip ‘pardon' diyeceğim....’’ Kimin lâfı?

a. Asım Ekren b. Mesut Yılmaz

c. Selim Edes d. Mahmut Yıldırım

CEVAPLAR: 1) d, 2) d, 3) b, 4) c, 5) b, 6) c, 7) c, 8) a, 9) d, 10) a.



X