Gazete Haberiyle Yakalanan 2 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Güncelleme Tarihi:

Gazete Haberiyle Yakalanan 2 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 15:26

GAZETE HABERİ SONRASI YAKALANAN 2 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

Eskişehir’de bir yerel gazetede çıkan ‘Korku Pazarı’ başlıklı haberi ihbar olarak değerlendiren polis ekiplerinin, ‘yağma, haraç ve tehdit’ suçlarından dolayı gözaltına aldığı 2 kişiyi adliyeye sevk etti.
Emniyetten yapılan açıklamada, “Son yıllarda turistlerin gözdesi haline gelen tarihi Odunpazarı bölgesinde bazı kişilerin bölge esnafından baskı ve tehdit etmek suretiyle haraç topladığı, kendilerine karşı çıkanları ise darp ettikleri, olay mağdurlarının ise esnaf olmalarından dolayı bu şahısları şikayet edemedikleri, polisin de yeteri kadar önlem almadığı iddia edildiği görülmüş ve konu ihbar kabul edilerek gerekli çalışmalara derhal başlanmıştır” denildi.
Gazetede çıkan haberi ihbar olarak değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgede çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda bölge esnafı tek tek dolaşılarak 7 esnafın müşteki olarak ifadeleri alındı. Esnaf verdiği ifadede, kendilerini mahalleden tanıdıklarını belirttikleri A.R.E. (32), B.Y.Ş. (25) ve yanlarında bulunan 2-3 şahıs ile birlikte kendilerini tehdit edip para istediklerini, dükkanlarında yiyip içerek para vermediklerini, esnaf olmalarından dolayı şahısları şikayet etmeye korktuklarını beyan etti.
Ekipler, ‘yağma, haraç almak ve tehdit’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına aldıkları A.R.E. ve B.Y.Ş.’yi adliyeye sevk etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!