Gaz Mahallesi’ne BEDAŞ’tan doğrulama

Güncelleme Tarihi:

Gaz Mahallesi’ne BEDAŞ’tan doğrulama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 00:00

Ankara Hürriyet’in Mamak’ın Dutluk ve Şirintepe Mahallelerinde yaşanan elektrik sıkıntısını “Gaz Lambası Mahallesi” başlığıyla manşete taşımasının ardından, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) sıkıntıları doğruladı.

Dutluk ve Şirintepe Mahalleleri’nde ikamet eden vatandaşlar, bölgedeki trafoların eski ve yetersiz olması nedeniyle buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyon gibi ev aletlerinin bozulduğunu, sokak lambalarının yanmadığını, “gaz lambası” ile aydınlanan evlerin olduğunu kaydetmişti.

BEDAŞ yetkilileri ise yaptığı açıklamada, evlerdeki birçok aletin bozulmasına neden olan düşük voltajlı elektriğin, bölgelerdeki trafoların eski ve günümüz koşullarına uygun olmamasından kaynaklandığını, bununla ilgili çalışmalarını ilgili belediyelere ilettiklerini savundu.

Ayrıca açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yer tahsisi bekliyoruz

“Evlere düşük voltajda elektrik gelmesi konusunda bölgede yoğunlukla gözlenen yatay ve dikey yapılaşmaların yanı sıra bölgeyi besleyen trafoların yıllar önceden yapılandırılan 6,3 kV gerilim kademesinde çalışması bu durumun başlıca sebepleridir. Bu durumun yarattığı etkiyi en aza indirgemek adına yol ve imar durumunun elverdiği ölçüde şebekede yük aktarımı, ilave şebeke ve iletken takviyesi işlemleri tarafımızca yapılmıştır. Fakat yeterli ve kalıcı sonuca ulaşmak ancak sözü edilen trafoların iptali ve yeni trafo tesis işlemlerinin yapılarak mevcut şebekenin günümüz koşullarına göre dizayn edilmesi ve bölgedeki trafolar arasında dengeli yük dağılımı ile mümkün olabilecektir. Bu yönde gerekli yatırım planlaması da tarafımızca yapılmış ve Mart 2011 tarihinde ilgili belediyeye trafo yer tahsisi konusunda başvurulmuştur. Bu konu, belediye tarafından yer tahsisi yapıldıktan sonra, tarafımızca projelendirilerek ivedilikle sonuçlandırılacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!