Gayrimenkulde büyük yarış

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkulde büyük yarış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 22:40

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektöre farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) gayrimenkul yarışmasına başvurular başladı. 5 ana kategori ve 24 ödülde finale kalmak için yarışacak projeler, 3 aşamalı değerlendirme süreci sonunda belirlenecek.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilecek olan Sign of the City Awards (SotCA) gayrimenkul yarışmasının dördüncüsü için başvurular başladı. Kasım ayında yapılması planlanan ödül töreninin başvuruları 19 Haziran-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışmaya  1 Ocak 2012 ile 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında tamamlanmış ya da yapım aşamasında olan projeler aday olabilecek. Bu yıl Türk tasarımcı, müteahhit ve geliştiricilerin yurtdışındaki projeleri de yarışmaya katılabilecek. 5 ana kategorideki 24 ödül başlığı için de başvuru kabul edilecek. ‘Yılın Fark Yaratanı’ kategorisi için başvuru alınmayacak, adaylar sektörün önde gelen isimlerinden ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Sektörün talebi ve ihtiyaçlarıyla kendini yenileyen SOTCA kapsamına bu yıl 4 yeni ödül başlığı da eklendi. Doğal ve kültürel mirası yenilemeye, yeniden geliştirmeye yönelik koruma ve uygulama projelerine verilecek olan ‘Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi’ ödülü bunlardan ilki oldu. Projelerin, üretimi, pazarlama süreçleri ve yönetim tekniklerinin değerlendirileceği ‘En İyi Gayrimenkul Yönetimi’ ödülü de listedeki yerini aldı.

Haberin Devamı

3 AŞAMALI DEĞERLENDİRME

Türkiye’nin gelişimine ve ekonomisine katkıda bulunan köprü, baraj, havaalanı, liman gibi projelerin değerlendirileceği ‘En İyi Ulaştırma ve Altyapı Projesi’ de bu senenin ses getiren ödüllerinden biri olması bekleniyor. Turizm yatırımlarını ve projelerini değerlendirecek olan ‘En İyi Turizm Hizmet Yapıları’ ödülü de gayrimenkul ve turizm sektörünü birleştiren bir kategori olarak dikkati çekiyor.

Sign Of The City Awards değerlendirmeleri ve seçim işlemi 3 aşamada tamamlanacak. Başvuru tamamlandıktan sonra, başvuruların tam ve eksiksiz olduğu ve kategori kriterlerine uygunluğu Sign of the City Awards stratejik ortağı EY Türkiye tarafından değerlendirilecek ve teknik eleme gerçekleştirilecek. Teknik elemeyi geçen projeler arasında, alanlarında uzman olan jüri üyeleri tarafından 1.aşama değerlendirmesi yapılacak ve finale kalacak, her kategoriden 5 aday belirlenecek. Finale kalan 5 proje, son olarak bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Her proje, jürinin belirleyeceği soruları cevaplayacak 3 dakikalık bir sunum hazırlayacak. Sunum sonunda proje yetkilisi 5 dakikalık bir görüşmeyle, projeyi jüriye yüz yüze anlatma fırsatı bulacak. Değerlendirme sonucunda her kategoriden bir proje Sign of the City olmaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

SotCA 2017 KATEGORİLERİ

En iyi Konut Projeleri Kategorisi

En İyi Konut

En İyi Çok Katlı Konut

En İyi Müstakil Konut

En İyi Rezidans

En İyi Ticari Projeler Kategorisi

En İyi Ofis

En İyi Yerel Merkezli AVM

En İyi Bölgesel Merkezli AVM

En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı

En İyi Karma Kullanımlı Proje

En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi

En İyi Sağlık Binası

En İyi Eğitim Binası / Kampüsü

En İyi Sosyo Kültürel Yapı

En İyi Turizm  Hizmet Yapıları

En İyi Ulaşım Hizmetleri / Altyapı Projesi

Kent ve Mimarlık Kategorisi

En İyi Mimari Tasarım (Kamu)

En İyi Mimari Tasarım ( Özel Sektör )

Genç Mimar Teşvik

En İyi Kentsel Tasarım

En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi

En Yeşil Bina

En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma/Yaşatma Projesi

Haberin Devamı

Diğer Kategoriler

En İyi Pazarlama Kampanyası

En İyi Gayrimenkul Yönetimi

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

Yılın Fark Yaratanı

JÜRİDE KİMLER VAR?

Prof. Dr. Güzin Konuk (MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı) ve  Prof. Dr. Suha Özkan’ın (World Architecture Community Kurucu Başkanı)  bu yıl da  eşbaşkan seçildiler. SotCA 2017 Jürisinde yer alan diğer isimler ise; Ahmet Kayhan (Reidin CEO), Altan Elmas (KONUTDER Başkanı), Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı), Aytek İtez (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı), Ercan Ecemiş (Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı), Ersun Bayraktaroğlu (Ortak, PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri), Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı), Faruk Malhan (Tasarım Vakfı Kurucusu), Ferdi Erdoğan (Türkiye İMSAD Başkanı), Feyzullah Yetgin (GYODER Başkanı), Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi), Haluk Sur  (FORUM İstanbul 2023 Düşünce Platformu İcra Kurulu Başkanı), Hüseyin Arslan (Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili), Prof. Hüseyin Kaptan (Atelye70 Şehir Planlama Başkanı), Prof. Dr. Murat Gül (İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı), Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı), Sinan Öncel (Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı),  Zafer Baysal (AMSTAR Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!