GAÜN'de şoförlere eğitim verilecek

Güncelleme Tarihi:

GAÜNde şoförlere eğitim verilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 11:16

GAÜN'de şoförlere eğitim verilecek

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenecek olan 'Şoförlerin İletişimi, Beden Dili, Öfke Kontrolü ve Kriz Yönetimine Yönelik Eğitim Projesi' konusunda toplantı gerçekleştirildi.

GAÜN Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, her insanın bir dayanma, sabır ve aynı zamanda da tahammül noktaları olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Gür, “Bu noktalarda biz istiyoruz ki, insanların o tahammül sınırları zorlanmadan, toplum gerilmeden mümkün olduğu kadar karşılıklı hoş görü ve anlayışlarla problemler çözülsün ve bu toplumda bir akışkanlık haline getirilsin. Bunun için de bu konuda ehliyetli ve ehil olan insanlar toplumu bilinçlendirsin, eğitim versin ve bu vesile ile de kurumlar arasında güzel ve sağlıklı iletişimler kurulsun istiyoruz” dedi.

Trafikte öfke kontrolünün yanı sıra, sabırsızlığın da büyük problem oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gür, tüm sürücülerin bu konularda uzman eğiticiler tarafından bilgilendirilmesinin önemini vurguladı.

Gaziantep’in güzel yanının; bir proje ortaya atıldığı zaman, bütün kurumların el birliğiyle hiç tereddüt etmeden elini taşın altına koyarak, kendi üzerine düşeni yapması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gür, “Bu da Gaziantep’in farkındalığını ortaya koymaktadır. Başka hiçbir şehirde bu kadar ortak akıl üretilemiyor. Farklı fikirler, farklı düşünceler olsa dahi, ortak akılla ortak bir sonuca ulaşılarak nihayetinde güzel ürünler ortaya çıkarılmaktadır. Bu projenin de ortak aklın bir sonucu olarak ortaya çıktığını ve çok güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Öfke kontrolünün trafikte çok önemli olduğunu vurgulayan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, yapılacak bu projede şehrimizdeki resmi kurumlar ve toplu taşımacılıkla uğraşan işletmelerde çalışan çok sayıda şoförün katılımının hedeflendiğini ve katılım sonunda sertifika verileceğini söyledi. Kurum ve işletmelerle bu eğitim konusunda ortak hareket edildiğini aktaran Prof. Dr. Bedir, eğitimin Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından verileceğini sözlerine ekledi.

Gaziantep Trafik Şube Müdürü Aydın Şahin ise, Avrupa genelinde trafik kazası sonucu yüz bin kişiye düşen ölüm oranında, ortalama yüzde 3 iken, ülkemizde bu oranın yüzde 9.4 olduğunu belirtti. Türkiye’de yaklaşık 78 milyon kişi ve 22 milyon tescilli aracın bulunduğunu ve kaza oranlarının bu istatistiklere göre çok fazla olduğunu ifade eden Şahin, yapılan değerlendirmelerde bunun sebebinin en önemlilerinden birinin emniyet kemeri ve hız olarak ortaya çıktığını söyleyerek, trafikte en önemli unsurun sabır olduğuna dikkat çekti.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat, Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ünal Akdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığından Yılmaz Yıldırım, Gaziantep Trafik Şube Müdürü Aydın Şahin, Gaziantep Minibüsçüler Odası Yönetiminden Rıza Fırat ve Proje Koordinatörü İpek Kervancıoğlu katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!