HATAY HABERLERİ MERKEZ HABERLERİ

Gastronomi Şehri'nin vazgeçilmezi: Tepsi kebabı

DHA
24.12.2017 - 09:47Son Güncelleme :
DHA

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)- UNESCO tarafından dünyanın '26'ncı Gastronomi Şehri' ilan edilen Hatay'a gelen ziyaretçiler, 'Tepsi kebabı'nı tatmadan dönmüyor.
Tepsi kebabı, hem lezzeti hem de görüntüsüyle ilgi çekiyor. Merkez Antakya ilçesinde kasap Şefik Çalışkan, tepsi kebabının Hatay halkının olduğu kadar şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilk tercihi olduğunu söyledi. Çalışkan, şöyle dedi:
"Hatayımız'ın belli başlı lezzetlerinden tepsi kebabı yüzyıllardır vazgeçilmez damak tadımızdır. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin elbette ilk tercihi tepsi kebabıdır. Tepsi kebabını hazırlarken, sarımsak, maydanoz ve kırmızı biberi masada bıçakla incelttikten sonra kaburga etini zırhla çekip masada yoğurduktan sonra salçalı tepsimize basıyoruz ve odun fırınımızda pişirip servis ediyoruz."
Kasap Şefik Çalışkan, tepsi kebabını şöyle tarif etti:
"Koyun etinin kaburgasından çıkan et, zırhtan geçirilip kıyma haline getiriliyor. Sarımsak, biber ve maydanoz ince ince kıyılıp kıymayla karıştırıldıktan sonra ortaya çıkan karışım, özel soslu tepsiye yayılıyor. Üzeri domates, soğan, biber ve patatesle süslenen tepsi kebabı, fırına verilip pişiriliyor."
UNESCO tarafından geçen aylarda dünyanın '26'ncı Gastronomi Şehri' ilan edilen Hatay'da 600'ü aşkın özgün lezzet şehre gelecek misafirleri bekliyor. UNESCO Gastronomi Şehirleri arasında Hatay'ın dışında Türkiye'den Gaziantep bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Gastronomi Şehri'nin vazgeçilmezi: Tepsi kebabı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

HATAY NAMAZ VAKİTLERİ

24 Şubat 2018, Cumartesi
  • İmsak
    05:47
  • Guneş
    07:06
  • Öğle
    12:55
  • İkindi
    16:02
  • Akşam
    18:32
  • Yatsı
    19:45
Sayfa Başı