Gastronomi kenti Gaziantep'te 'Bulgur Festivali' düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kenti Gaziantepte Bulgur Festivali düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 13:18

Gastronomi kenti Gaziantep'te 'Bulgur Festivali' düzenlenecek

Haberin Devamı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- UNESCO tarafından Gastronomi kenti seçilen Gaziantep'te Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) öncülüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından Türkiye’de ilk defa 'Bulgur Festivali' düzenlenecek.

Bir otelde 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 'Bulgur Festivali’nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya; AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Abdülkadir Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, MBTG Başkanı Surur Aydın ile bulgur üreticileri ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan milletvekili Nejat Koçer, kentin bulgur üretiminde ciddi bir noktada olduğunu söyledi. Gaziantep’in bulgur şehri olduğunu belirten Koçer, festival ile birlikte kendisini daha iyi tanıtacağını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise ülkenin bulgur ihtiyacının yüzde 70 oranında Gaziantep’ten sağlandığını ifade ederek, "Bizim Gaziantep olarak yarına dair beklentilerimiz çok büyük. Biz ne kadar sanayi şehriysek bir o kadarda tarım şehriyiz. Bizim sanayi üretimimizin ağırlıklı olarak hammaddesini tarım ürünleri oluşturmakta.Tarım ürünlerinin başında ise ülkemiz üretiminin yüzde 70’ini şehrimizin tek başına yaptığı milli ürünümüz bulgur oluşturmakta. Koruyucu ve önleyici tedbirlerin bu kadar önem kazandığı bir dönemde sağlıklı ve besleyici milli ürünümüz olan bulgura daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bundan sonra kendimiz pişirip kendimiz yemeyelim, bulguru Dünya’ya yedirelim. Sağlıklı bir dünya için bulgur yemeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara festivale ilişkin sunum yapıldı.

FOTOĞRAFL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!