Gasilhaneden kütüphaneye

Güncelleme Tarihi:

Gasilhaneden kütüphaneye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 15:36

Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi’ndeki 50 öğrenci, ‘Eskiyi Değerlendir Yeniyi Şenlendir’ projesiyle belediyeye ait atıl durumdaki 3 otobüsü yürüyen kütüphaneye dönüştürüyor. Otobüsler arasında geçmişte cenaze hizmetlerinde kullanılan gasilhane otobüsü de yer alıyor.

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi bünyesinde kurulan Lise Komisyonu’ndaki 50 öğrenci, ‘Eskiyi Değerlendir Yeniyi Şenlendir’ isimli projeleriyle dikkat çeken bir çalışma başlattı. Öğrenciler, belediyeye ait kullanılmayan üç otobüsü yürüyen kütüphaneye dönüştürerek Kahramankazan’daki mahalleleri gezecek. Üç otobüsü kütüphane olarak düzenleyecek olan öğrenciler çalışmaya, belediye tarafından geçmişte köylerdeki cenaze hizmetlerinde kullanılan şimdi ise atıl durumda bulunan gasilhane otobüsünden başladı. Gençlik Meclisi’nde alınan kararla başlatılan projeye belediye olarak destek verdiklerini belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk projeyi Hürriyet Ankara’ya anlattı.

OTOBÜSLERİ PROJE İÇİN VERDİK

“Kahramankazan’ı gençlerle birlikte yönetiyoruz. Gençlik Meclisi’mizde lise komisyonumuzdaki kardeşlerimiz Kahramankazan’daki liselerden ikişer kişi olmak üzere karma bir komsiyon. Yaklaşık 50 tane öğrencimiz var, aileleriyle de bire bir görüşüyoruz. Projede eskiyi değerlendirme fikriyle yola çıktılar. Biz de destek verdik. Kitap okumanın eksikliğine değinirken ‘eski bir aracı neden kütüphaneye çevirmeyelim’ dediler. Belediye bünyesinde geçmişte kullanılan şimdi ise atıl olan eski otobüsleri proje için verdik.

Haberin Devamı

İLK DÖNÜŞÜM ESKİ GASİLHANE’DEN

Eskiden bazı köylerimizde gasilhane yoktu. Belediye olarak bir otobüsü gasilhane haline getirmiştik köyleri geziyordu. Köylerimize yaptığımız yatırımlarla artık gasilhaneleri mevcut. Otobüste atıl durumdaydı. Üç otobüs var. Bundan başladılar. İç mimarımızla birlikte içini tasarladılar. İçerisine güzel ve geniş kullanımlı bir kütüphane yapacaklar. Oturma ve çalışma alanları da olacak. Her şeyi eski eşyalardan yapacaklar. Kitaplar içinde öğrenciler kendileri okullarında kampanya başlattılar.

İLÇEYİ MAHALLE MAHALLE GEZECEK

Kaymakamlığımızla birlikte belediye olarak bazı kitapları setler halinde de temin edebileceğiz. Belirledikleri kitaplar üzerine yazarlarla söyleşiler de olacak. Öğrencilerin hedefi yeni yıla bir otobüsün hazırlanması. 50 öğrenci her hafta sonu 10’ar kişi halinde nöbetle gelip yapıyorlar. Belediyemizden de teknik destek alıyorlar. Yürüyen kütüphaneler mahalle mahalle gezecek. Kahramankazan’ın mahallelerini dolaşacak, ihtiyaç halinde çevre ilçelere de gidebilecek. Kardeşlerimizin bu anlamlı çalışması bizi de mutlu etti. Eğitim ve gençlerimiz için ilçemizdeki yatırımlara da devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!