'Gaş Altından Süzülenler' ilk konserini verdi (Yeniden)

Güncelleme Tarihi:

Gaş Altından Süzülenler ilk konserini verdi (Yeniden)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 10:38

'Gaş Altından Süzülenler' ilk konserini verdi (Yeniden)

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde eğitimci Ülkü Sankaya'nın öncülüğünde kurulan 'Gaş Altından Süzülenler Halk Müziği Korosu', ilk konserini verdi.

Kaş'ta geçen yıl kasım ayında kurulan Gaş Altından Süzülenler Korosu, ilk konserini, Çukurbağ Köy Konağı'nda verdi. Konseri, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Çukurbağ Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Öncü, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ve çok sayıda vatandaş izledi. 20 kişilik koroya, bağlamalarda Emre Dayıoğlu, Aydın Karakul, darbukada Zafer Öncü, Neyde Hüseyin Temel, bendirde Zeynep Başak Özyiğit ve çemberde Bahadır Ünsal eşlik etti.

İlçede çalışan ve görev yapan boyacı, doktor, avukat, turizmci, öğreten, ev hanımı ve emeklilerden oluşan koro, konserde beşi solo olmak üzere 20 türkü seslendirildi. Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsüyle başlayan konserde, 'Şerifem', 'Kara Gözlü Dürüye', 'Nem Kaldı' türküleri ile devam etti. Teke yöresi türkülerinin ağırlıklı olduğu konser, 'Dudu Gız', 'Çamdan Sakız Akıyor', 'Ayrıldım Güler miyim' ve 'Hadi Gari Sen de Gel' türküleri ile sona erdi.

Konser sonunda konuşan Ülkü Sankar; "Gönülle, emekle, özveri ile kurduk bu koroyu. Kasım ayında başladığımız bu yürüyüşte, Türk halk müziği sevdalısı Emre Dayıoğlu, Atınç Koca, Aydın Karakul bize yol gösterdi, çalıştırdı. Yöre insanını türkülerle buluşturmak için yola çıktık. Bugün yüce dağlar gibi, uçsuz bucaksız ovalar gibi, yare duyulan hasret gibi, sıla gibi memleket türküleri ile buluşturduk sizleri" dedi.

Konser sonunda Çukurbağ Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Öncü, Ülkü Sankaya'ya çiçek vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!