Garip olaylar

Güncelleme Tarihi:

Garip olaylar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Faruk Süren, Galatasaray Kulübü Başkanı oldu, Galatasaray'da garip olayların odağı haline geldi. İlk kez tribünlerden Galatasaray Spor Kulübü Başkanı'na ağıza alınmayacak şekilde küfür edildi. Protestolara alışığız, ben de yazılarımda Galatasaray Spor Kulübü'nde başkan olarak Faruk Süren'in misyonunun bittiğini ve artık o büyük onurlu başkanlık koltuğunu başka bir Galatasaraylı'ya vermek zamanının çoktan geçtiğini defalarca yazdım. ‘‘Neron’’ dedim anlamadı. Esasında anlamak durumundaki insanlar anladı. Ama o etrafındaki goygoycu ve alkışçı grup anlamayı şöyle dursun, Neron kelimesini bir övünç kaynağı olarak gördüler ve gösterdiler, hala da göstermeye devam ediyorlar.

Galatasaray için için yanıyor ve yanmaya devam ediyor. Esat Yılmaer kardeşim anlattı. Galatasaray Basketbol Takımı, son maçını kazandı ama soyunma odasında mutlu olacaklarına mutsuzluklarını dile getirmişler. Haksızlar mı yani? Galatasaray Spor Kulübü verdiği sözlerin hiçbiri yerine getirmemiş. Yani futbolda yaşanan olaylar, Galatasaray'ın basketbol şubesinde de aynen ve aynen yaşanıyor.

Haa, şimdi ayaklarınızı yere sıkı basın. Başkanımız Faruk Süren ve eşi artı Mehmet Cansun, artı Osman Hattat ve daha 3-5 dalkavuk Galatasaraylı geçinen ve gazete sütunlarında zaman zaman boy gösterenler, Fransa'da dağda kayak yapıyorlar. Hiçbir şey umurlarında değil. Denilebilir ki, teknoloji çok ileri, herşey artık fakslarla telefonlarla, emaillerle yapılıyor. Ama böyle şartlarda eğer gerçek komutansa ordusunun başında olmalıdır.

Vay Fatih’in haline

İyi güzel de ben bu yazıyı yazarken, saat 14'ü 10 geçiyor. eğer saat 17.00'ye kadar bankaya Galatasaraylı yerli ve yabancı futbolcuların transfer taksitleri yatırılmazsa vay Galatasaray'ın başına gelen. Vay Fatih Terim'in başına geleceklere. Çocuk bir sağa koşuyor, bir sola koşuyor. Ortalığı yatıştırmak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Ama o da biliyor ki, bir profesyonel takımda lider disiplin uygulaması için emrindeki futbolculara verilen ve onun verdiği sözlerin yerine getirilmesi şart. Aksi takdirde o teknik adamın orada durmaması lazım. Zira, tüm emrindeki profesyonel futbolcular yüzüne bir şey söylemese de için için onunla alay ederler.

Şimdi o Faruk Süren'e ve Galatasaray yönetimine sormak istiyorum. Son yıllarda Türkiye'de yetişen, Milli Takımımızı belirli bir yere getiren, Galatasaray'da peş peşe şampiyonluk ipini göğüsleyen ve şu anda da bütün maddi yokluklara rağmen, bütün yönetimce verilen sözlerin yerine getirilmemesine rağmen Galatasaray Futbol Takımını ayakta tutan Fatih'e bu ihanet yapılır mı? Ben Galatasaray Kulübü Başkanı'na ne şartlarda olursa olsun küfüre karşıyım. Haa Faruk Süren başkanlıktan ayrılır. Onun şahsına canı isteyen canı istediğini söyler. Tribünler onu istifaya davet edebilir. Galatasaray Kongresi de onu Şubat'taki mali kongrede ibra etmeyebilir (Ki büyük bir ihtimalle öyle olacak.) Ama kimse Galatasaray Kulübü Başkanı'na hakaret edemez.

Not: İnşallah saat 17.00'ye kadar futbolcuların paraları bankaya yatar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!