Garip hakem

Güncelleme Tarihi:

Garip hakem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Aslında, bu maçın skoruna bakarak, G.Saray için kolay geçtiğini hiç zannetmeyin. Maçın başında G.Saray iki korkunç faktörle mücadele etti. Bunların birincisi, sadece gol yememek ve bunun için her şeyi yapmak amacıyla sahaya çıktığı belli olan Altay, ikincisi de Altaylıların yaptığı tekme-sille karışık korkunç faullere dakikalarca faul göstermeyen, hatta bunların çoğunu çalmayan hakemdi. Ve böyle gitseydi, G.Saray bu maçtan kesin bir hasarla ayrılır, belki de her şeyi tehlikeye sokabilirdi.

Derken ne olduysa oldu, hakem birden bire pankreas değil, futbol maçı yönettiğini hatırladı ve bir sarı kart çıkardı. Kaderin garip cilvesi, futbol kurallarını yine uygulamayı hatırlayan hakem, barajı bozan aynı oyuncuya ikinci sarı kartı gösterip oyundan atınca, Altay 10 kişi kaldı ve ondan sonra bütün dengeler değişti. Zaten aynı anda gol de gelmişti.

Bu maçın özellikle ikinci yarısında söylenecek bir başka şey daha vardı. O da G.Saray'ın en az 20 gol atacağı maçta, oyunun hakkını vermeyen bir skorda kalmasıydı. Analiz etmeye kalkarsak, Hagi'nin faullerden yılıp, oyundan kopması skorun artmamasının bence temel nedeniydi.

Hakan Şükür'e gelince... Dün maçta hamallık değil, golcülük ve asistlik yaptı. Ona da bu yakışırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!