Garanti "iklim için şeffaflık çağrısı" yapan 100 şirketten biri

Güncelleme Tarihi:

Garanti iklim için şeffaflık çağrısı yapan 100 şirketten biri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 13:47

Garanti "iklim için şeffaflık çağrısı" yapan 100 şirketten biri

Haberin Devamı

İstanbul, 13 Temmuz (DHA) - Garanti Bankası, G-20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) oluşturduğu, "İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü"nün (TCFD) önerilerine dünya genelinde destek vereceğini açıklayan 100 şirketten biri oldu.
Başkanlığını Michael Bloomberg’in üstlendiği TCFD, iklim değişikliği bağlantılı finansal risklerin ve bunun yarattığı olası etkilerin, G20 ülkelerindeki finans kuruluşları tarafından tutarlı şekilde raporlanması için tavsiyede bulunuyor. TCFD’nin önerilerinin nasıl uygulanacağını anlatan ilk raporu iklimle bağlantılı ileri düzey finansal raporlama yapılması konusunda rehber niteliği taşıyor.
Garanti Bankası, Genel Müdür Fuat Erbil’in imzasıyla paylaştığı destek mektubuyla, FSB tarafından kurulan “İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü”ne (TCFD) ve sunacağı önerilere tam destek vereceğini taahhüt etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Erbil, "İklimle bağlantılı risk ve fırsatların özel sektöre büyük etkileri olmasına rağmen, şirketler hala bu konunun kendi organizasyonları üzerindeki etkilerini somutlaştırmakta ve yönetmekte zorlanıyor" dedi ve ekledi:
"TCFD ise bugüne kadar kullanılan iklimle bağlantılı raporlama mekanizmalarına yeni bir boyut getiriyor ve rehber niteliği taşıyan tavsiyelerde bulunuyor. Garanti Bankası olarak bugüne kadar CDP gibi küresel standartlar çerçevesinde bu etkileri değerlendirdik ve dünya genelinde en kapsamlı şekilde raporlayan şirketlerden biri olduk. TCFD’nin önerileriyle birlikte artık benzer raporlama sistemlerinde çok daha detaylı değerlendirmeler ve senaryo analizleri istenecek. Bu analizlerin daha iyi bir kurumsal yönetim ve risk yaklaşımı için bir zorunluluk haline geleceğine inanıyoruz. İmzaladığımız destek mektubuyla, iklim bağlantılı risk ve fırsatların daha iyi raporlanmasını desteklediğimizi ve iş dünyasının diğer liderlerini de buna davet ettiğimizi duyurmuş olduk. TCFD'ye verdiğimiz destekle, iklim değişikliğine karşı alınan aksiyonlarda bir yenisine daha öncülük etmekten gurur duyuyoruz."
TCFD tarafından Haziran sonunda yayınlanan rapor, iklim değişikliğinin yarattığı finansal etkilere ve bu etkenlerin raporlanmasının finans kuruluşarının portföylerindeki riskleri yönetmesindeki önemine odaklanıyor. Farklı ülke ve sektörden 32 üyesi bulunan inisiyatif; Garanti Bankası'nın da aralarında bulunduğu, piyasa değeri 3,3 trilyon doları aşan 100 şirket ve 24 trilyon doların üstünde sermaye yöneten fînans kuruluşu tarafından destekleniyor. (Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!