Garaj dışına park eden sürücülere tepki

Güncelleme Tarihi:

Garaj dışına park eden sürücülere tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 11:26

Garaj dışına park eden sürücülere tepki

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Kamyon Garajı ve Nakliyeciler (AFNAK) Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Koru, site çevresini otopark haline getiren Tır ve kamyon sürücülerinin hem çevre kirliliğine hem de trafik kazalarına neden olabileceğini iddia ederek, yetkililerden bu olumsuzluğa çözüm getirmelerini istedi.

Afyonkarahisar'da 40 bin metrekarelik araziye kurulan Afyonkarahisar Kamyon Garajı'nda Tır ve kamyoncu esnafına hizmet veriliyor. Giriş ücretinin günlük 9 TL olduğu garaja girenler kahvehane ve restoran gibi imkanlardan faydalanabiliyor. AFNAK Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Koru, bazı kamyon ve Tır sürücülerinin garaja girmek yerine araçlarını yol kenarına park ettiğini belirterek, kurallara uymayan bu şoförlerin uyanıklık yaptığını söyledi.

'GÜVENLİK BİR ORTAM SUNUYORUZ'

Garajda şoför esnafına yönelik her türlü hizmetin olduğunu vurgulayan Koru, "Yaklaşık 14 yıldır bu sektörde hizmet vermekteyiz. Sitemizde 40 bin metrekare alan üzerine kurulu yaklaşık 55 esnafımız burada hizmet veriyor. Esnafımızın çoğunluğu nakliyeci esnafından oluşmaktadır. Kamyon garajımızda şoförlerimizin daha güvenli şekilde konaklamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Garajımız da 70 güvenlik kamerasıyla 7/24 gözleniyor. Ayrıca özel güvenliğimizle de şoförlerimize güvenli bir ortam sunuyoruz" dedi.

'ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLUYORLAR'

Garajın etrafına gelişigüzel park eden birçok şoförün olduğunu aktaran Koru, bu konuda yetkilerden destek istedi. Belediye yetkilerine seslenen Koru, yaşanan sıkıntıları şöyle dile getirdi:

"Kamyon garajımızın etrafına bazı şoförler Tır ve kamyonlarını park ediyor. Bu durum hem görüntü kirliliğine hem de kazaya sebebiyet veriyor. Biz bu park eden şoförlere park etmemesi için belediyemize başvurumuzu yaptık. Fakat kısmi olarak bir çalışma yapıldı. Şu anki kamyon garajımızın önündeki yolda genişletme çalışması yapıldığından dolayı ve orada levha çalışması olmadığı için araçlar oralara gelişigüzel park ediliyor. Bu araçlar çevre kirliliği yapmakta. Belediyemizden bir an önce bu yol üzerinde levha çalışması yapmasını istiyoruz. Burada çift yönlü yol boyunca araç parkının yasak hale getirilmesini istiyoruz. Bunun yapılması lazım çünkü dışarıda hırsızlık olayları yaşanabilir. Buraya gelen yabancı şoför ve kamyoncu esnafımızın zarar görmesini istemeyiz. Biz burada Türkiye genelinde en hesaplı işletme olarak hizmet veriyoruz. Dışarıya park eden şoför arkadaşlarımızdan rica ediyoruz ve lütfen araçlarını güvenli olan garajımıza park edin."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!