Gar saldırısında ölen baba ve 8 yaşındaki oğlu Batman'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gar saldırısında ölen baba ve 8 yaşındaki oğlu Batmanda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 16:50

Gar saldırısında ölen baba ve 8 yaşındaki oğlu Batman'da anıldı

Haberin Devamı

Arif ARSLAN/BATMAN,(DHA)- ANKARA Tren Garı'nda geçen yıl barış yürüyüşünde canlı bomba saldırısı sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veysel ve babası İbrahim Atılgan, Batman'daki mezarları başında anıldı.
Ankara Garı önündeki meydanda toplanan kortejin içende yer alan canlı bombanın kendini patlatması sonucu hayatını kaybeden 103 kişi arasında bulunan 8 yaşındaki Muhammed Veysel ve babası İbrahim Atılgan, Batman'ın Gercüş İlçesi'ndeki mezarı başında anma etkinliği düzenlendi.
KESK'e bağlı sendika üyelerinin katıldığı etkinlikte konuşan SES Başkanı Mustafa Yurtsever, geçen yıl meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri bir kez daha andıklarını belirterek, "Aile ile birlikte bu acıyı ortaklaşma adına biz bugün buradayız. Gerek Ankara'da yaşamını yitiren tüm barış güvercinlerimizin adına ve gerekse demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Şu an burada olan arkadaşlar da faşizmin saldırısı yapıldığı esnada bizler de oradaydık. Belki kimimiz 30 saniyelik veya 1 dakikalık zamanla üzülerek da olsa kurtulduk. O gün kurtulduğumuza sevinememiştik. Yerlerde parçalanan bedenler arasında sıkışıp kalmıştık. Bundan sonra 'yaşasın halkların kan kardeşliği' sloganını attık. Çünkü, bedenler birbirine girmiş, kanlar birbirine bulaşmış vaziyetteydi. Bu anmalarımız her yıl olacaktır. Mezara gelirken çocuğumuz Muhammed Veysel'in, yoldaşımız İbrahim Atılgan'ın ismini gördüğümüz andan itibaren bile o üzüntüyü benim gibi tüm arkadaşlarımız hissetmişti. Çünkü bunlar bizim parçamızdı, değerlerimizdi bu değerlerimize her zaman sahip çıkacağız" dedi.
Muhammed Veysel ve İbrahim Atılgan'ın mezarına karanfil bırakan Eğitim-Sen Eş başkanı Aziz Turay ise, "Hepimiz o alanda oradaydık gönül isterdi ki Veyselimiz de bizimle birlikte olsaydı. Orada kaybettiğimiz tüm yoldaşlarımız yanımızda olmasını istiyoruz. Bu mücadeleyi asla ve asla bırakmayacağız, kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Konuşmanın ardından yaşamını yitiren Muhammed Veysel ve İbrahim Atılgan mezarlarına karanfil bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!