GAP Vadisi Projesi Hız Kazandı

Güncelleme Tarihi:

GAP Vadisi Projesi Hız Kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 17:00

GAP vadisi projesi hızlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa akciğerleri olacak olan GAP Vadisi Projesi için 12 milyon liralık hibe desteği aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, göreve geldiği günden bu yana yakından ilgilendiği GAP Vadisi Projesi’nin 12 milyon TL’lik hibe desteğine özel girişimlerle hız kazandırarak, Şanlıurfa’nın önemli projelerinden birine imza attı. Proje’nin hayata geçmesiyle birlikte alanı ikiye ayıran sulama kanalı üzerine kurulacak olan 50 metrelik ve 25 metrelik birer adet çelik köprü inşa edilerek projenin ulaşım sorunun çözecek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Hasan Maral tarafından imzalanan protokolle proje için 12 Milyon Türk lirası hibe alındı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Karacadağ Kalkınma Ajansı ile daha önce yapılan çalışmalar neticesinde Şanlıurfa’mızın merakla beklemiş olduğu ve Şanlurfa Büyükşehir Belediye’mizin de gündeminde olan GAP Vadisi Projesi’nin imzasını gerçekleştirdiğimiz ve uygulamasına başlayacağımız iki adet çelik köprü hem GAP Vadisi Projesi için çok çok önemli hem dağ eteği bölgesinin Şanlıurfa merkezle bütünleşmesi açısından çok önemli bir geçiş noktasında. Bu köprülerin projesini Karacadağ Kalkınma Ajansı’mız gerçekleştirdi. 12 MilyonlTL. lik sözleşmemizi bugün imzaladık. Kalkınma Bakanlığı’mızdan projemiz destek gördü ve hibe almaya hak kazandık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak iki adet çelik köprü yapım ihalesinin işlemlerini başlatacağız. Bu projede emeği geçenlere ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Önceki dönem Kalkınma Bakanı olan şuanda Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Cevdet Yılmaz’ın bu proje ye katkısı ve desteği fazlasıyla olmuştur. Bu kapsam da Sayın Cevdet Yılmaz’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Şanlıurfamıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
“ŞANLIURFA İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM”
Projenin Şanlıurfa için önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlık görevine başladığım sırada proje tamamlanmış olup, ödeneğin onay kısmı kalmıştı. Süreci hızlandırarak üst düzey yöneticilerle görüşmeler yapıp ödeneğin Şanlıurfa’mıza aktarımını sağladık. Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr.Hasan Maral’ın bu projeye emeği çok büyük. Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi takip eden gerek Genel Sekreterliğimiz gerekse kurum olarak tüm çalışanlarımıza emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tekrardan Şanlıurfamıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!