GAP BKİ ile İKA arasında protokolü

Güncelleme Tarihi:

GAP BKİ ile İKA arasında protokolü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 16:45

GAP BKİ ile İKA arasında protokolü

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliği kapsamında uygulanacak programların protokolü imzalandı.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik desteği ile hazırlanan, Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Programı ve Organik Tarım Programı’nın Şanlıurfa’da düzenlenen imza töreninde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz hazır bulundu. Uygulanacak işbirliği programlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Programıyla enerji verimliliğine yeni bir bakış açısı getirileceğini ifade etti. Akyılmaz, proje ile sanayi tesislerinde enerji verimliliğini artırmayı hedeflediklerini belirterek projenin, bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusunda farkındalığın arttırılmasının yanında bölgede üretim yapan sanayi işletmelerinde enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin belirlenip uygulanmasını sağlayacağını söyledi. Organik Tarım Programına da değinen Akyılmaz, programla Organik tarımsal üretimde örgütlenmenin teşvik edilmesi ve kurumsallaşmanın desteklenmesi, bölgede üretilen ve/veya işlenen organik tarımsal ürünlerin katma değerinin ve kalitesinin arttırılması, bölgesel, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi suretiyle; bölgede üretilen veya işlenen organik ürünlerin sürdürülebilir pazarlara erişiminin sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Akyılmaz, önemli projelerin hayata geçirilmesinde işbirliğinin önemine de dikkat çekerek, "Programlara katkıları nedeniyle başta GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Programlar bölgemize hayırlı olsun" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!