Gana ve ABD üçüncü randevuda

Güncelleme Tarihi:

Gana ve ABD üçüncü randevuda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 16:08

Gana ile ABD yapacakları 2014 Dünya Kupası G Grubu ilk maçıyla tarihlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

İki ülke milli takımları arasında yapılan 2 maçta da üstün taraf, Gana oldu. Afrika temsilcisi, ABD karşısında yaptığı 2 maçı da kazandı. Gana, Dünya Kupası finallerinde oynanan bu maçlarda 4 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

ABD ile Gana arasında Natal'daki das Dunas Stadı'nda oynanacak karşılaşma, pazartesiyi salıya bağlayan gece TSİ 01.00'de başlayacak. Maçı İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek. Eriksson'un yardımcılıklarını Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Tahitili Norbert Hauta üstlenecek.


Son 3 dünya kupasında da eşleştiler
Son 2 dünya kupasında karşılaşan Gana ile ABD, Brezilya'da da rakip oldu. İki ülke milli takımları, 2006 Almanya'da E Grubu'nda yer aldı. Gana, grup maçında ABD'yi 2-1 mağlup etti. Afrika temsilcisi ikinci sırada yer alarak, son 16 takım arasında yer aldı. ABD ise İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nin yer aldığı grubu, 1 puanla son sırada tamamladı.

Gana ve ABD son olarak da Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda karşılaştı. Son 16 turundaki karşılaşmanın normal süresi London Donovan ve Kevin Prince Boateng'in attıkları gollerle 1-1 tamamlandı. Gana, uzatma bölümünde Asamoah Gyan'ın golüyle maçtan 2-1 galip ayrılıp, adını çeyrek finale yazdırdı. Böylece Gana, ABD ile tarihinde yaptığı 2 maçı da aynı skorla 2-1 kazandı.


ABD 10, Gana 3. kez katılıyor
ABD, dünya kupası finallerini 10. kez katılırken, Gana ise 3. kez mücadele etme hakkı kazandı. Kuzey Amerika temsilcisi, dünya kupaları tarihinde yaptığı 29 maçın 7'sini kazandı, 5'inde berabere kaldı, 17'sini ise yitirdi. ABD, 32 gol atıp, kalesinde 56 gol gördü. Gana ise yaptığı 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. Afrika temsilcisi 9 gol atıp, 10 gol yedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!