Gamsızlar

FENERBAHÇE deplasmanda oynuyor, silahları da var; Anelka, Alex, Ümit Özat... Bir sürü futbolcu... İsim listesi uzayıp gider. Ve rakip 10 kişi kalıyor. Peki, F.Bahçe niye bu kadar yavaş oynuyor?

Saha da halı gibi. Biraz kaygan olması F.Bahçe’nin lehine, çünkü top tekniği yüksek oyuncular böyle bir sahada rakibini daha kolay ekarte eder. Ne var ki ben bu kadar gamsız bir F.Bahçe görmedim. Tabii oyun böyle gidince futbolcular da sinirleniyor. Gol gelmeyince gerilim tırmanıyor. Tuncay sert bir tekme yedi ve arkasından rakibine çelme takıp kırmızıyı gördü.

Yeniden soruyorum, Malatyaspor deplasmanının zor, rakibin de iyi olduğunu bildikleri halde neden böyle oynuyorlar? Futbolcular da oynadıkları oyundan keyif almıyor. F.Bahçe’nin bir zaafı da uzun top atacak oyuncusu yok. Bu tip tek oyuncusu var, Alex. Ondan da yararlanılamıyor. Kaçan adamın önüne top atılsa, F.Bahçe daha çok pozisyon üretecek. Çünkü en kısa sürede gol pozisyonundaki adamı topla buluşturmak gerek. F.Bahçe ne yaptı, 90 dakikalık oyunun 75 dakikası topu kenarlara götürüp, bir türlü iyi ortalayamadı. Attığı toplar ya çok ileri gitti, ya da öndeki beke düştü. Topa o kadar yavaş vuruyorlardı ki, neredeyse karşı kaleye kimse gitmek istemiyor zannedersiniz.

Rakibi açmalı

Malatyaspor’da Murat Erdoğan kaleci ile karşı karşıya bir gol kaçırdı ki, onu atsa belki oyun çok daha güzel ve farklı olacaktı. Malatyaspor, F.Bahçe’ye oynayacak saha bırakmadı. Rakibi de fazla koşmayınca çabuk hücuma çıkarak, hem de iyi pas yaparak kontrataktan gol bulurum diye düşündü. Ama Boliç kontratak oyuncusu değil ve bu tarz oynatacağı başka futbolcusu yok.

Malatyaspor istediğini almak için her türlü sertliği ve imkanlarını kullandı. Anti-futbol deniliyor, amaç puan almaksa onu da uygulayacak. Bunu değiştirmesi gereken takım F.Bahçe. Yalnız bu kadar yavaş oynarsa, değil Malatyaspor, 2 ve 3. kümeden bir takımı bile açamaz. Gaziantep-Trabzon maçının sürati, klası ve keyfi F.Bahçe lider olmasına rağmen Malatya’daki maçta yoktu.

Anelka’nın attığı golde top kalecinin kapattığı yerden ağlarla buluşunca F.Bahçe nefes aldı. Nobre’nin defansın hatasından ikinci golü iyice rahatlattı. Önemli olan kötü oynarken de kazanmak tamam, ama F.Bahçe uzun süredir bu tarz oynuyor. Anelka önemli bir futbolcu. Yalnız F.Bahçe o kadar yavaş oynuyor ki, Anelka’nın nerede olduğunun farkında değil. İlerideki yıldızlar koşmuyor, duruyor. Sadece onlar değil, yanlarındaki Türk futbolcular da hareketsiz. F.Bahçe geride pas yaptığında iyi oynadığını zannediyor, oysa bu sürede rakip kapanıyor. F.Bahçe topu da oyuna iyi sokamayınca kendi işini zora sokuyor. Ya kenar yönetimin son 15 saniyede oyuna Önder Turacı’yı almasına ne demeli? Maçın oynanacak süresinin ne kadar kaldığından haberleri yok. Malatyaspor deplasmanının böyle galibiyetle bitmesi büyük avantaj.
Yazarın Tüm Yazıları