Kuşkonmaz Tarifleriyle Baharda Tazelenin

İnce, uzun ve zarif bir sebze olan kuşkonmaz sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kuşkonmaz genellikle garnitür olarak kullanılsa da farklı lezzetlerle bir araya gelebiliyor. İşte misafirlerinizi şaşırtacak, sofralarınızı şenlendirecek 4 farklı kuşkonmazlı tarif…

Hürriyet Haber
20.03.2018 - 15:20 | Son Güncelleme:
1 / 5
Kuşkonmaz ÇorbasıNext

Kuşkonmaz Çorbası

Sadece renginden bile içindeki vitaminin bolluğunu anlayabileceğiniz bir tarif olan kuşkonmaz çorbası, bu soğuk kış aylarında içinizi ısıtmak için sofralarda yer açmanızı bekliyor! İşte sıcacık kuşkonmaz çorbası tarifi…

Malzemeler:
• 1 demet kuşkonmaz
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 yemek kaşığı un
• 5 su bardağı et suyu
• 1 su bardağı süt
• 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
• 1 çay kaşığı tuz

Kıtır ekmek için;
• 8 -10 adet ekmek dilimi
• Kekik
• Nane
• Kimyon
• Kırmızı toz biber
• Zeytinyağı

Tarif:
• Kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun kıyın.
• Tereyağını derin bir tencerede eritin. Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 3-4 dakika kadar kavurun.
• Çorbaya unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun.
• Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip Arçelik In Love El Blender’ından geçirin.
• Taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızı biberi de ilave edin.
• Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.
• Arzuya göre çorbanın içerisine birkaç parça kuşkonmaz ekleyebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

En Yeni Kelebek Galeriler