Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
502 bad gateway hatası nedir? 502 bad gateway hatası nasıl çözülür?
502 bad gateway, en sık karşılaşılan internet hata mesajlarından biridir. 502 bad gateway hatası genellikle internet sitelerini barındıran sunuculardan kaynaklı olmaktadır ancak zaman zaman toplu olarak bu hatayla karşılaşmak mümkündür. Peki, 502 bad gateway hatası nedir? 502 bad gateway hatası nasıl çözülür?
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
İnternet hata mesajları ortalama bir kullanıcının anlaması imkansız garip kodlarla doludur ve bu kodlar zaman zaman oldukça kafa karıştırıcıdır. 502 bad gateway hatası da bunlardan biri. Peki, 502 bad gateway hatası nedir? 502 bad gateway hatası nasıl çözülür?
2
Bir URL'yi her bağladığınızda, bu istek bir ağ geçidinden geçer. 502 hatalı ağ geçidi hatası durumunda, ağ geçidi veya proxy olarak işlev gören sunucu, giriş yapan ana sunucudan geçersiz bir yanıt alır. 502 bad gateway hatasını çözmek için deneyebileceğiniz birkaç şey var.
3
502 hatası birçok HTTP durum kodundan biridir ve aynı zamanda oldukça yaygındır. Peki, 502 bad gateway hatası nasıl çözülür?
1. Sayfayı yenile
Tarayıcı pencerenizdeki yenile düğmesini tıklamanız veya klavyenizdeki F5 tuşuna basmanız yeterlidir. Şanslıysanız, bu sorunu çözecektir, böylece eldeki göreve geri dönebilirsiniz.
2. Yeni bir tarayıcı oturumu başlatın veya siteyi farklı bir tarayıcıya yükleyin
Yeni bir oturum başlatırken, açık olan tüm tarayıcı pencerelerini kapatın ve ardından yenisini açın.
3. Bilgisayarınızı ve ağ donanımınızı yeniden başlatın
Bazen bir yeniden başlatma işleri normale döndürmek için yeterlidir. Modem ve yönlendirici gibi ağ donanımınızı eklediğinizden emin olun.
4
4. Önbelleğinizi ve çerezlerinizi temizleyin
Daha önce 502 hatası olan bir siteyi ziyaret ettiyseniz ve dosyalar kaydedildiyse, önbelleğinizi ve çerezlerinizi temizlemek akıllıca bir fikirdir.
Önbellek hıza eşittir, böylece temizlediğinizde yükleme süresi daha hızlı olur.
5. DNS sunucunuzu değiştirin
ISS'niz tarafından atanmış varsayılan sunucularınız olabilir. Google’ın Genel DNS’i gibi açık DNS sunucuları kullanmayı deneyin.
6. Web sitesi yöneticisine veya internet servis sağlayıcınıza başvurun.
Doğru insanları bilgilendirmek, özellikle sorunun farkında değillerse fark yaratabilir.