ABD'de büyük panik... Kaçmaya başladılar!

Güncelleme Tarihi:

ABDde büyük panik... Kaçmaya başladılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 08:27

ABD'nin en yüksek barajı Oroville’in civarındaki yerleşim yerleri büyük tehdit altında… ABD'nin California eyaletinde yağmur suyuyla seviyesi yükselen baraj gölündeki boşaltma kanalının çökme noktasına gelmesi nedeniyle, bölgeden yaklaşık 200 bin kişi tahliye edildi. Barajdaki su seviyesinin, aşırı yağışların ardından tarihinde ilk kez bu kadar yükseldiği açıklandı.

Haberin Devamı

California'da son günlerde etkili olan aşırı yağışlar, Oroville Baraj Gölü'ndeki su seviyesinin yükselmesine yol açtı. Su seviyesini azaltmak için tahliye savağını kullanmak isteyen görevliler, bu bölümde delik olduğunu fark etti.

ABDde büyük panik... Kaçmaya başladılar

Deliğin büyümeye başlaması ve su baskınlarına neden olması riski nedeniyle yetkililer, yaklaşık 16 bin nüfuslu Oroville kasabası ve civarındaki yerleşim yerlerinde yaşayanlara bölgeden ayrılmaları ve yüksek yerlere gitmeleri çağrısında bulundu.

CNN'in haberine göre, bölgeden en az 188 bin kişi tahliye edildi.

Haberin Devamı

BÜYÜK KAÇIŞ
Tahliye kararının ardından binlerce kişinin araçlarıyla bölgeden ayrılmak için harekete geçtiği, yollarda uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.

ABDde büyük panik... Kaçmaya başladılar

Haberin Devamı

Vatandaşlardan, yaşlı ve engelli komşularının tahliyesi için görevlileri uyarmaları da istendi.

Yetkililer, barajın genel durumunun iyi olduğunu ancak tahliye savağındaki arızanın tehlike oluşturduğunu, sorunun giderilmesi için çalışıldığını açıkladı.

Los Angeles Times gazetesi, sorunun giderilmesinin maliyetinin 100 ile 200 milyon dolar arasında masrafa yol açabileceği tahmininde bulundu.

ABDde büyük panik... Kaçmaya başladılar

California Valiliği, 1968'de inşa edilen Oroville Baraj Gölü'nden hem tarım alanları hem de yerleşim yerlerine su veriyor.

Barajdaki su seviyesinin, aşırı yağışların ardından tarihinde ilk kez bu kadar yükseldiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!