Yemek Kültürü

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından, yemek kültürüne dair merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası burada.

Suşi yemenin 7 önemli kuralı

Suşi yemenin 7 önemli kuralı

Suşi, sadece dayanılmaz bir lezzet değil; aynı zamanda da sağlıklı ve sindirimi kolay bir yiyecek. İçeriğinde hiç konserve ürün kullanılmaması; balık ve taze sebzeler ile servis edilmesi, onun sağlıklı bir yiyecek olarak ünlenmesini sağlamıştır....

18.03.2024
Meğer adını hep yanlış biliyormuşuz! Çibörek değil, çiğbörek hiç değil...

Meğer adını hep yanlış biliyormuşuz! Çibörek değil, çiğbörek hiç değil...

Eskişehir’e göç eden Kırım Türklerinin geleneksel aşı olan ve Tatar dilinde ’nefis, güzel’ anlamındaki ’çi’ adıyla yapılan börek, kentin en meşhur lezzetleri arasında yer alıyor.

18.03.2024
Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek

Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcandan 156 çeşit yemek

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit...

18.03.2024
Dünyanın en güzel aromalı üzümü! Seyahatname'de bile yeri var

Dünyanın en güzel aromalı üzümü! Seyahatname'de bile yeri var

Tarihi değerleri ve kültürel varlıklarıyla turizmin gözdesi olan Mardin'in aromasıyla damakları tatlandıran mezrone cinsi üzümünün hasadı başladı.

18.03.2024
Özbeklerin Nevruz tatlısı "sümelek"

Özbeklerin Nevruz tatlısı "sümelek"

Özbekler Nevruz'u, birlik ve beraberliği simgeleyen sümelek tatlısı yaparak karşılıyor.

18.03.2024
İşte Türkiye'nin dört bir yanından tescillenmiş lezzetler

İşte Türkiye'nin dört bir yanından tescillenmiş lezzetler

Siirt'in büryan kebabından Çanakkale'nin Ezine peynirine tescilli lezzetlerimizi sizler için derledik...

18.03.2024
Mart ve nisan aylarının vazgeçilmez kebabı 'keme'

Mart ve nisan aylarının vazgeçilmez kebabı 'keme'

Şanlıurfa’da dağlık alanlarda yetişen ve toplandıktan sonra kebabı yapılan yörenin özel keme mantarı, vatandaşlar tarafından yılda sadece 2 ay süreyle tüketilebiliyor.

18.03.2024
Gastronomi kenti Hatay’ın eşsiz tatlısı: Kömbe

Gastronomi kenti Hatay’ın eşsiz tatlısı: Kömbe

Özel kalıplarla üretilen eşsiz Hatay lezzeti kömbe, özellikle bayramlarda neredeyse her evde yapılıyor.

18.03.2024
Zeytinyağı denince akla gelen 4 bölge

Zeytinyağı denince akla gelen 4 bölge

Verimli topraklara sahip ülkemizde en fazla yetiştirilen ürünlerden biri de zeytin ve zeytinyağıdır. Zeytinyağı üreten bölgelerimiz ise, bu işin hakkını tamamıyla vermektedirler. Çünkü zeytinyağı üretimi, aslında oldukça incelikli bir iştir. Toprak,...

18.03.2024
Adana Lezzet Festivali ne zaman, nerede yapılacak? Tarih belli oldu! İşte 2024 etkinlik takvimi...

Adana Lezzet Festivali ne zaman, nerede yapılacak? Tarih belli oldu! İşte 2024 etkinlik takvimi...

Adana Lezzet Festivali'nin bu yıl hangi tarihlerde düzenleneceği merak ediliyor. 7. kez gerçekleştirilecek organizasyonda Adana mutfağının meşhur lezzetleri tanıtılacak. Ayrıca çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Peki Adana Lezzet Festivali ne...

18.03.2024