Galaxy S8 mi yoksa iPhone 7 mi?

Güncelleme Tarihi:

Galaxy S8 mi yoksa iPhone 7 mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 08:05

Samsung'un henüz tanıttığı yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8, iPhone 7'ye ne kadar benziyor; iPhone 7'den ne kadar farklı?

Haberin Devamı

Samsung'un adeta dedikodu rekoru kıran yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8, nihayet resmi olarak tanıtıldı. Galaxy S8, tabii ki çok güçlü bir telefon olarak karşımıza çıktı; iPhone 7'nin çıktığı gibi...

Peki ama iki iyi telefon arasında ne farklar var; hangi benzerlikler dikkat çekiyor? Hangisi daha güçlü? İki telefonu, bu yazımızda karşılaştırıyoruz.

Tasarım

Samsung Galaxy S8, Galaxy S7'de olduğu gibi, cam bir arka yüz ve metal bir çerçeve ile geliyor. Ön kısımda ise neredeyse çerçevesiz diyebileceğimiz, iki yanından kıvrımlı bir ekran bulunuyor. iPhone 7 ise, tek parçadan oluşan, alüminyum kasaya sahip. Tabii ki, ekranın kenarlarında kıvrım da yok. Ayrıca iPhone 7'nin çerçevesinin oldukça kalın olduğu hemen dikkat çekiyor.

Her iki telefonun da "premium" bir tasarım ve üretim kalitesine sahip olduğu bir gerçek. Ama aralarında bir benzerlik yok. Galaxy S8'in ana ekran tuşuna sahip olmaması da, iki telefon arasındaki önemli farklardan biri.

Haberin Devamı

iPhone 7'nin boyutları 138.3 x 67.1 x 7.1mm iken, Galaxy S8'in boyutları 148.9 x 68.1 x 8mm. Bu değerler, Galaxy S8'i, iPhone 7'den daha büyük ve daha kalın bir telefon haline getiriyor.

Son olarak, iPhone 7 IP67 su geçirmezlik sertifikasına sahipken, Galaxy S8 IP68 sertifikasının sahibi.

Ekran

Galaxy S8, iPhone 7'den daha büyük bir telefon. Ama ekran boyutlarına baktığımızda, çok daha büyük bir fark söz konusu. iPhone 7'nin ekranı 4.7 inç büyüklüğündeyken, Galaxy S8'de 5.8'inç'lik bir ekran bulunuyor.

Galaxy S8'in ekranında Super AMOLED kullanılırken, Apple'ın iPhone 7 için tercihi LCD olmuştu. Ayrıca iPhone 7'de 750 x 1.334 piksel ekran çözünürlüğü kullanılırken, Samsung, Galaxy S7'nin ekran çözünürlüğünü 1.440 x 2.960 piksel gibi yüksek bir orana çekiyor.

Tüm bunlar, Galaxy S8'in ekranının tartışmasız daha canlı renkler sunacağı anlamına geliyor. Apple ise, daha gerçekçi renkler sunduğu iddiasında.

Samsung Galaxy S8'in ekran oranı 18.5 : 9 iken, iPhone 7'de bu oran 16 : 9...

İşletim sistemi ve Donanım

Apple, iPhone 7'yi iOS 10.3'e güncellemiş durumda. Galaxy S8 ise, kutusundan Android 7.0 Nougat ile çıkıyor. iOS'un akıcılık ve kaynak kullanımı açısından zaten hatasıza yakın çalıştığı biliniyor. Galaxy S8'in ise, sahip olduğu yüksek donanım gücü ile Android 7.0'ı aynı şekilde çalıştıracağı kesin.

Haberin Devamı

Yüksek donanım gücü derken ne demek istiyoruz? Galaxy S8'in iki farklı sürümü bulunacak: Qualcomm Snapdragon 835'li sürüm ve Exynos 8895'li sürüm. Ancak Snapdragon'lu model, sadece ABD'de satılacak.

Her iki sürümde de 4GB RAM'e yer veriliyor. Apple ise, iPhone 7'de 2GB RAM ve son derece güçlü olan A10 Fusion işlemciyi kullanıyor. Hem iPhone 7'nin işlemcisi, hem de Galaxy S8'de kullanılan işlemciler, piyasanın en iyileri. Bu yüzden, güç açısından iki telefonun da kullanıcılarını üzmeyeceği bir gerçek.

Kağıt üzerinde Galaxy S8 tabii ki daha güçlü görünüyor. Ancak Android ve iOS'un kaynak kullanımı arasındaki büyük fark, donanım farkını bir etken olmaktan çıkartıyor.

Haberin Devamı

Kamera

Samsung, Galaxy S8'de, Galaxy S7'de kullandığı kameraya benzer bir kameraya yer veriyor. Yani cihazın ana kamerası, yine 12 megapiksel çözünürlük sunuyor. Bazı kaynakların iddia ettiği çift kamera ise, telefonda yer almıyor. Galaxy S8'in ön kamerası, 8 megapiksel çözünürlük sunuyor.

iPhone 7'de de ana kameranın çözünürlüğü 12 megapiksel. Ön kamera ise, 7 megapiksel ile biraz geride kalıyor.

İki cihazın da fotoğraf çekimi konusunda kullanıcısını üzecek eksikleri yok. 

Batarya

Galaxy S8'in bataryası 3.000mAh kapasiteye sahip. iPhone 7'nin bataryası ise 1.960mAh kapasite sunuyor. Bu her ne kadar büyük br fark gibi görünse de, daha büyük ve yüksek çözünürlüklü ekran, daha güçlü donanım gibi detaylar, aradaki farkı azaltacak gibi görünüyor. Günün sonunda, her iki telefonu da yatağa yatmadan önce şarj cihazına bağlamak isteyeceksiniz.

Haberin Devamı

Sonuç

Şu an için, yani Galaxy S8 test merkezimize misafir olmadan  hangi telefon daha iyi sorusuna cevap vermek mümkün değil. Aslında bakarsanız bu sorunun bir cevabı da yok. Her iki telefon da piyasanın en iyileri. Sonuçta tercihinizi yaparken, tamamen küçük nüansların etkili olacağını söyleyebiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!