Galaxy Note 7 Samsung'u fena vurdu

Güncelleme Tarihi:

Galaxy Note 7 Samsungu fena vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 07:47

Patlayan Galaxy Note 7'lerin Samsung'a verdiği zarar, yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Samsung'un hisseleri, son iki ayın en düşük noktasında. Yatırımcılar 14.3 milyar dolar değerinde hisseyi geri çekmiş durumda.

Rakamların düşmesi 2 Eylül'de Samsung'un Note7'yi yangın ve patlama riski üzerine geri toplama duyurusu yapmasıyla başladı. Bu duyurudan sonra bir çok hava yolu ve kargo şirketi cihazın taşınmasını yasakladı. Amerikan hükumeti bile yaptığı açıklamada kullanıcıların telefonlarını kapamalarını ve kullanmayı bırakmalarını tavsiye etti.

Analistlere göre bu olay Samsung'un imajında kalıcı hasara sebep olabilir. Özellikle bu olayın iPhone 7'nin açıklanmasıyla üst üste gelmesi Samsung için gerçekten çok kötü oldu. Samsung'un bu olayı temizlemesi yüzlerce milyon dolara mal olabilir. Şu noktadan sonra yeni piller piyasaya sürülse bile ilk başlangıçtaki satış oranlarının yakalanması imkansız görünüyor. Uzun vadede Samsung'un bu olayı temizlemesi için büyük fedakarlıklar yapması gerekecek.

chip.com.tr'nin haberine göre şu noktada yapılacak en iyi şey Note7 sahibiyseniz, geri çağırma ve değişim çağrısına kulak vermeniz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!