Galatasaraylı OLmiyCAN

Fatih Terim Olcan’a gözünü dikmiş.

Haberin Devamı

En çok istediği isimlerin bulunduğu listenin ilk sırasındaymış. Cimbom devre arasında Olcan’ı alacak’mış... Bana soran varsa cevap çok kısa... Bu iş zor, çok zor!

Bir kere Gaziantep şu anda liglerimizin maddi açıdan en sorunsuz ekiplerinin başında yer alıyor. Para için futbolcu satmazlar. Olcan’ı satacak olsalar, sezon başında gelen çok büyük teklifleri değerlendirirlerdi.

Ayrıca Gaziantepspor ligde hedefleri olan bir takım. Sezona kötü başladı ama toparlandı. Bundan sonra da daha iyi olacaktır. Hedefi olan bir takım, Olcan gibi bir ismi ancak yerini dolduracağı bir isim bulursa satar. Gaziantep adına Olcan’ın yerini dolduracak bir isim de özellikle devre arasında zor bulunur.

Sonracığıma ve ancak Galatasaray Olcan için “Dudak uçuklatacak” cinsten bir teklif yaparsa, Gaziantep yönetimi satmayı belki düşünür. Galatasaray’ın devre arasında, Olcan için KIZIL Kardeşlerin reddetmeyeceği bir rakamı gözden çıkarabileceğini düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Bir de Olcan’ın şu anda Gaziantep’in maskotu olma durumu var. Taraftar ve yerel basın özellikle lig ortasında böyle bir satışı asla onaylamaz. Buna rağmen Olcan giderse ve o andan itibaren de Gaziantep için işler tersine dönerse bunun hesabını kimse veremez.

Son olarak da, Olcan’ın kendi fikri çok önemli tabi ki... Daum’un hiç acımadan harcadığı bu büyük yetenek, kendisini Gaziantep’te yeniden buldu. Daum efendi O’na hak ettiği değeri ve fırsatı verseydi Olcan şimdiye kadar çoktan Türkiye sınırları dışında top oynuyor olurdu. Olcan’ın devre arasında gitmek gibi bir riske gireceğine pek inanmıyorum. Ayrıca Gaziantep’ten bu kadar kolay kopabileceğini de sanmıyorum.

Bir şey daha var ki bu tamamen benim şahsi fikrim. Olcan’ın kendisini bulması ve hakettiği yere gelmesinde çok önemli bir ismin büyük etkisi var. İvan... İvan Gaziantep’in görünmez kahramanı ve adeta YILDIZ YARATICISI... İsmail Köybaşı’nı Beşiktaşlı İsmail yapan İvan’dır. Ben iddia ediyorum ki İvan’ın önünde oynayan herkes yeteneklerini ispatlamak için en uygun ortama sahip demektir. NETEKİM İsmail Beşiktaş’ta iyi oynuyor olabilir ama (Yine bence) Gaziantep’teki performansından çok uzaklarda. Bunun en büyük nedeni de İvan’sızlık... Beşiktaş İsmail’i İvan’la birlikte almalıydı. Aynı şey Galatasaray için de geçerli. Olcan’ı İvan’la birlikte almalılar. Olcan her takımda işinin hakkını verir. Ama İvan’la süper yıldız olur.

Haberin Devamı

Yani uzun lafın kısası Galatasaray’ın devre arasında Olcan’ı alabilmesi için pek çok şartın bir araya gelmesi gerekiyor. Türkiye şartlarında rekor denecek bir parayı gözden çıkaracaklar. Gaziantep Olcan’ın yerine iyi ve ucuz bir isim bulacak. Kızıl Kardeşlerin iyi tarafına denk gelecek ve teklifi kabul edecekler. Üstüne de Gaziantep taraftarı ve medyasının eşref saati bulunacak ve tepki çekmeyecek... Ve tabi bir de Olcan bu işe ‘EVET’ diyecek... Bu şartların hepsi devre arasında yerine gelir mi? Bence zor, çok zor...

İşte bu yüzden, sırf bu yüzden işte, bu yazıya O başlığı attım... En azından sezon sonuna kadar Olcan Gaziantep’te... Fikrimce ve gönlümce...

Haberin Devamı

Ve Ayrıca ‘YAŞASIN CUMHURİYET’...
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

Yazarın Tüm Yazıları