Galatasaraylı futbolcu Sinan Gümüş: Selçuk İnan ağabeye en az 15 gol sözü verdim

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraylı futbolcu Sinan Gümüş: Selçuk İnan ağabeye en az 15 gol sözü verdim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 15:58

Galatasaraylı futbolcu Sinan Gümüş: Selçuk İnan ağabeye en az 15 gol sözü verdim

Haberin Devamı

Serhan TÜRK/İSTANBUL, (DHA) - GALATASARAYLI futbolcu Sinan Gümüş, yeni sezonun kendisi ve takımı adına başarılı geçeceğine inandığını belirterek, "Selçuk İnan ağabeye en az 15 gol sözü verdim" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sinan Gümüş, "Bu sezon daha fazla süre almak istiyorum. En iyi performansımı sergilemem gerekiyor. Geçen sezon en iyi dönemimde şanssız bir sakatlık geçirdim. Bu beni daha hırslandırdı. Eğer bir sakatlık yaşamazsam, oyunum ve kalacağım süre açısından yeni sezona çok olumlu bakıyorum" diye konuştu.

Takım kaptanı Selçuk İnan'ın kendisinden 15 gol beklediğini vurgulayan Gümüş, şunları söyledi:

"Selçuk (İnan) ağabeyle bir görüşmem oldu, benden 15 gol bekliyor. En az 15 gol sözü verdim. İnşallah sözümü tutabilirim. Benim en sevdiğim pozisyon kanat, ama hocam bana forvette görev verirse elimden geleni yaparım. Manchester United maçında da beni forvet oynattı ve fena da değildim. Nerede görev verilirse, en iyisini yapmaya çalışacağım."

Karabükspor maçına yüzde 100 hazır olduklarını belirten genç futbolcu, "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Maalesef taraftarımız olamayacak ama bunun bizi etkilemesine izin vermeyeceğiz. Kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Takıma iyi transferler yapıldığını ifade eden Sinan Gümüş, "Yeni gelenlerin biraz zamana ihtiyacı olabilir. Tolga Ciğerci, Luis Cavanda ve Serdar Aziz çok iyi oyuncular. Bence güçlü bir takımız. Geçen seneye oranla daha alternatifli bir kadroya sahibiz. Herkes formayı kapabilmek için çok çalışmalı. Yeni sezona çok olumlu bekliyorum" şeklinde konuştu.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink'ten de övgüyle bahseden Sarı-kırmızılı futbolcu, "Hocamız çok cana yakın biri. İlk günden beri benimle çok ilgilendi. Performansımı yükseltmemi istiyor. Yaptığım doğruları ve yanlışları söylüyor. Tüm oyuncularla böyle. Bence kendi sistemini de takıma yansıttı. Bu sistemle inşallah başarıya ulaşırız" dedi.

Riekerink'in topu ayaklarında tutmalarını özellikle istediğini belirten Gümüş, "Top bizde olsun, biz topla oynayalım. Top rakipteyken baskı yapalım yönünde istekleri var. Ofansif anlamda çok güzel. Önde baskı yapmamızı ve hızlı gole gitmemizi istiyor. Bence çok ofansif bir sistem ve başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Transfer dedikodularıyla ilgili de Sinan Gümüş, "Son dönemde bazı transfer konuları çıktı ama ben burada çok mutluyum. İki yıl daha sözleşmem var ama daha fazla sene kalmayı düşünebilirim. Bu sene benim için çok önemli. İyi bir performans ortaya koymak için odaklanmak istiyorum. Sonrasında teklifler gelirse bakılabilir. Belki Galatasaray için de güzel olur. 'Genç bir yeteneği piyasaya çıkardık ve gönderdik' denebilir. Bundan 2 sene önce beni kimse tanımıyordu. Şimdi Türkiye'de ve Avrupa'da yavaş yavaş insanlar tanımaya başlıyor. Benim için güzel bir durum. Bugüne kadar bana güvenenlere teşekkür etmek istiyorum. Benim adıma çok güzel bir hikaye oldu" ifadesini kullandı.

Kariyer hedefiyle ilgili olarak Sinan, "Galatasaray zaten çok büyük bir takım. Türkiye'nin en büyük takımındayım. Eğer Arda Turan ağabey gibi, Barcelona, Real Madrid gibi kulüplerde kariyer yapabilirsem ne mutlu bana" diye konuştu.

Gümüş, A Milli Takım'da yer alma düşüncesiyle ilgili bir soruya da, "Her Türk oyuncu milli takımı ister ve teklif gelirse değerlendirmek isterim. Bugüne kadar Allah'a şükür hep basında da konuşuldu. O da beni sevindirdi. O yüzden inşallah teklif gelir ve en kısa zamanda beni milli formayla görürsünüz" yanıtını verdi.

Saçlarını sarıya boyatmasıyla ilgili de Sinan Gümüş, İngiltere Premier Lig ekiplerinde Arsenal'de forma giyen Aaron Ramsey'in saç stilinden ilham aldığını vurgulayarak, "Kamp dönüşü saç stilimi değiştireceğimi söylemiştim ve kimse inanmamıştı. İki gün sonra tesislere geldiğimde ise takım arkadaşlarım çok şaşırdı ve 'Bu yeni transfer mi?' dediler. Ben sadece bir değişiklik yapmak istedim" ifadesini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!