Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakiplerini tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 11:30

Galatasaray dün gerçekleşen kura çekimi sonrasında Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Benfica, Atletico Madrid ve Astana ile eşleşti. İşte sarı kırmızılı ekibin rakiplerinin öne çıkan özellikleri...

Haberin Devamı

BENFİCA: SON 3 YILDA 2 KEZ UEFA FİNALİ
Avrupa'da son yılların en başarılı ve istikrarlı takımlarından biri olan Benfica bir o kadar da şanssız. Geride kalan 3 yılda 2 kez oynadığı UEFA Avrupa Ligi'ni kaybeden, 1962'den beriyse toplam 8 finalden eli boş dönen Portekiz ekibinde en büyük değişiklik kulübede oldu.

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakiplerini tanıyalım

Benfica'ya adeta sınıf atlatan Jesus yaz transfer döneminde ezeli rakip Sporting Lizbon'a giderek Benfica taraftarlarını şoke etti.

Takımı son iki sezonda Portekiz Ligi şampiyonluğuna ulaştıran Jorge Jesus şok etkisi yaratan bir kararla ezeli rakip Sporting Lizbon'un yolunu tuttu. Yerine ise Vitoria Guimaraes ile iyi işlere imza atan Rui Vitoria geldi.

Parlattığı oyuncuları yüksek bonservis bedeli karşılığında gönderen Benfica bu yıl da bu transfer politikasından taviz vermedi. Yaz döneminde 90 Milyon Euro'nun üzerinde satış gerçekleştiren Benfica, Raul Jimenez, Kostas Mitroglou ve Adel Taarabt gibi önemli oyuncuları ise renklerine bağladı. Kanatlarda Gaitan ve Salvio gibi hızlı oyunculara sahip olan Portekiz temsilcisinde genç yıldız Anderson Talisca dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında geliyor.


ATLETİCO MADRİD: TRANSFER DÖNEMİ ÇOK HAREKETLİ GEÇTİ
2 sezon önce hem La Liga'yı kazanarak hem de Şampiyonlar Ligi finalinde son saniye yediği golle kupayı kaybederek tüm dünyayı şaşırtmıştı Atletico. Ancak geçtiğimiz sezon bu görüntüsünden eser yoktu Diego Simeone'nin öğrencilerinin.

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakiplerini tanıyalım

Fransız Greizzman, geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla Atletico'nun öne çıkan ismi oldu.

Sezon öncesi birçok önemli yıldızıyla yollarını ayıran Atletico'da Arda Turan da takıma veda etti. Milli yıldız rekor fiyata Barcelona'ya transfer oldu. Arda'nın yanı sıra, Cristian Rodriguez, Mario Suarez, Mario Mandzukic gibi yıldızlar da farklı takımlara transfer oldu. Ancak bu yıldızların da yeri doldu. Atletico transferin en hızlı takımlarından biriydi. Filipe Luis, Stefan Savic, Yannick Carrasco, Jackson Martinez ve Luciano Vietto transferleriyle gücüne güç kattı İspanyol ekibi. Bu transferlerle tüm boşluklarını dolduran Atletico'da forvet hattında müthiş bir üçlü var. Genç yetenek Vietto, tüm devlerin peşinden koştuğu Greizzman ve muhteşem bir bitiriciliğe sahip olan Jackson Martinez.

Atletico Madrid, resmi maçlarda Galatasaray ile 4 maça çıktı ve hiç yenilmedi.

UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1973-1974 sezonunda sar kırmızılılarla deplasmanda 0-0 berabere kalan İspanyol temsilcisi, evinde rakibini 1-0 yendi.

Madrid ekibi, 2009-2010 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında 1-1 berabere kaldığı Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti.


ASTANA: ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN SÜRPRİZİ
Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak takımlar arasında en büyük sürprizi Kazakistan'ın Astana takımı gerçekleştirdi. İkinci eleme turunda Maribor, üçüncü eleme turunda HJK Helsinki ve play-off turunda da Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL'i elemeyi başardı. Kazaklar böylece UEFA'ya üye oldukları 2002 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir kulüpleri ile temsil edilecek.

Yaklaşık 4.5 milyon Euro değerindeki takımın 10 yabancı futbolcusu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!