Galatasaray'ın 'Çılgınlar Partisi'

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın Çılgınlar Partisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 07:20

Turkcell Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, elde edilen başarıyı kutlamayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

'Çılgınlar Partisi'nden fotoğraflar 

Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, İstanbul'da bulunan kimi futbolcular, teknik heyet ve 100 YTL'ye bilet alan taraftarların katıldığı “Çılgınlar Partisi” düzenlendi.

Organizasyona, tatile çıkan ve milli takımlarda bulunan futbolcuların yokluğunda, Ümit, Aykut, Uğur Uçar, Uğur Demirok, Serkan, Orkun, Bouzid, Fırat ile sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçiren Özgürcan ve Aydın katıldı. İstanbul'da olmalarına karşın Hasan Şaş ve Hakan Şükür'ün ise geceye gelmedikleri öğrenildi.

Etkinliğe katılmak için Galatasaray Adası'na boğazdan tekneyle gelen futbolcular ve teknik heyet, burada taraftarlarca “Alemin kralı geliyor” tezahüratlarıyla karşılandı. Boğaziçi Köprüsü'nün sarı-kırmızı renklerle ışıklandırıldığı gecede taraftarları, DJ Suat Ateşdağlı'nın çaldığı parçalar coşturdu.

Haberin Devamı

Adaya gelen futbolculara ve kulüp başkanı Adnan Polat'a büyük ilgi gösteren taraftarlar, imza alabilmek ve birlikte fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Bu arada, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın ayrılmasından sonra takımın başına geçen antrenör Cevat Güler'e de taraftarlar büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

POLAT: “TEMİZ BİR ŞAMPİYONLUK KAZANDIK”

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, gecede davetlilere yönelik yaptığı konuşmada, herkesin şampiyonluğunu kutlayarak, “Gerçekten alnımızın akıyla, tertemiz bir şampiyonluk kazandık” dedi.

Şampiyonlukta emeği geçen çok fazla kişi olduğunu vurgulayan Polat, şunları söyledi:

“Şampiyonluğu sadece bize maletmeyin. Eski ve yeni yönetimin ortak eseridir. Yüreklerini sahaya yansıtan Galatasaraylı futbolcuların hırsıyla kazanılmış bir şampiyonluk. Sezonun bitimine 6 hafta kala bizi bırakıp gitmesine rağmen, Feldkamp'ın emekleriyle elde edilmiş bir şampiyonluk. Antrenörlerimizin büyük bir emek harcadığı önemli bir şampiyonluk. En önemlisi de gece gündüz Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yatıp kalkan ve kendilerini Galatasaray'a vakfeden Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin'in başarılarıdır bu şampiyonluk.”
Polat'ın konuşmasında, şampiyonluğa emeği geçenler arasında Feldkamp'ın da adı geçtiğinde, taraftarlar tepki gösterdi. Sezonun son haftasında takımı şampiyonluğa taşıyan antrenörlerin adı söylendiğinde ise alkışlar yükseldi.

POLAT'TAN KÜFÜRE ENGEL

Polat, konuşması sırasında taraftarların, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahüratları engelledi.

Haberin Devamı

Polat, tezahüratlar üzerine “Arkadaşlar lütfen, biz rakiplerimizi sahada yenerek büyüklüğümüzü kanıtlayalım. Başka yöntemlere gerek yok” diyerek, yapılan küfürleri durdurdu.

Polat, başka kulüplerin daha iyi maddi olanakları ve tesisleri olabileceğini ifade ederek, “Bizim 526 yıllık kültürümüze kimse sahip olamaz. Bunun nezaketini göstermemiz gerek” dedi.

Geceye katılan Galatasasaray Bayan Basketbol Takımı oyuncularıyla birlikte fotoğraf çektiren Polat, sporculara övgüde bulunarak, “Play-off final serisinde ezeli dostumuz ve rakibimiz Fenerbahçe ile dişi aslanlarımız çok önemli bir maç oynayacak. Sonucu ne olursa olsun, onlar bizim gönüllerimizin şampiyonu” derken, konuşmasının son bölümünde taraftarlara dönerek, “Saat kaç?” diye sordu. Polat, “20.45” yanıtını aldığında ise “Duyamıyorum. Daha yüksek sesle. Trabzon'dan duyulsun” dedi.

ÜSTÜNEL: “DAHA BÜYÜK BAŞARILAR KAZANACAĞIZ”

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel de daha büyük başarılar kazanacaklarını söyledi.
Sezon başında koydukları hedefe ulaştıkların kaydeden Üstünel, “Bu kadroyla çok daha büyük başarılar kazanacağız. Takımımıza gereken takviyeleri yapıp, Avrupa'da da başarılı olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Takımın başına getirecekleri yeni teknik direktörle başarılarını sürdürecekleri iddiasında bulunan Üstünel, Gheorghe Hagi'nin adının Galatasaray'la birlikte anılmasıyla ilgili, “Hagi, kesinlikle gündemimizde değil. Başka isimlerle temaslarımız sürüyor. Kesinlikle yabancı bir isim olacağını söyleyebilirim. Biz gerekli takviyelerimizi yapıp, yolumuza devam edeceğiz. 2000 yılının ruhunu yeniden kazanacağız” dedi.

SEZGİN: “BİZE İNANMAK İSTEMEYENLER OLDU”

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, gecede gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanılan şampiyonluğun bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sezon başında önemli bir operasyon yaptık. Bize inanmayanlar oldu. Çok fazla eleştirildik ama yıkılmadık. İnanarak bu şampiyonluğa ulaştık. Sezonun bitimine 6 hafta kala ayrılan Feldkamp ve yardımcısı Ahmet Akcan'a, emekleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıldıklarında bir kriz dönemi oldu ama biz bu dönemi çok iyi yönettik. 'Feldkamp gitti, böyle oldu' denmesi çok yanlış. Bizde önemli emekleri var.”
Elde edilen şampiyonluğun ardından yaşamın sürdüğünü dile getiren ve gelecek sezonun ve daha sonraki sezonların planlamasını yapmak zorunda olduklarını kaydeden Sezgin, “Şimdi teknik heyetimiz oluşacak. Takımımızdan ayrılanlar ve yeni katılanlar olacak. Biz de yarından itibaren çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sezgin, sözleşmesi biten Hakan Şükür'ün durumununu sorulması üzerine de, “Dediğim gibi, yarından itibaren çalışmalarımız başlayacak. Belirli aşamalara gelen her konuda kamuoyunu bilgilendireceğiz” yanıtını verdi.

Gecede sarı-kırmızılı futbolcular da takım olarak önemli bir birliktelik sergiledikleri ve inandıkları şampiyonluğa sahip oldukları yönünde görüş bildirdiler.

Yüzlerce taraftarın katıldığı gecede, havai fişek gösterileri de yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!