Galatasaray'dan Fatih Terim açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraydan Fatih Terim açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 22:27

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, teknik direktör Fatih Terim'in imzasıyla ilgili bir sorun olmadığını belirtirken, transfer için adı geçen Drogba'nın ise alternatifleri arasında bulunmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Dürüst, yeni teknik direktörleri Fatih Terim ile sözleşme imzalanmadığı yönündeki polemiklere açıklık getirerek, "Fatih Terim ile imza atılmadığını medya söylüyor. Öyle bir durum yok. İmzasını attı. Sezonun açılmasını bekledik ki hep beraber görüntü verelim. Bunu Seyrantepe'de düşünüyorduk. Herhalde önümüzdeki cuma günü Fatih Hoca orada basın toplantısı yapacak. Hem kendisiyle ilgili, hem de transferle ilgili açıklamalarda bulunacak" dedi.

İkinci başkan Ali Dürüst, transfer konusuna da değinerek, "Transfer dönemi eylüle kadar gidiyor. En önemli transferleri yaptık. Dünyaca ünlü bir hocamız bizimle beraber. Selçuk, Elmander, genç arkadaşlar ve stoper oyuncumuzla sezona giriyoruz. Acelemiz var, ancak telaşımız yok. Kaleci ve diğer transferleri de önümüzdeki günlerde yapacağız. Transfer ettiğimiz Ujfalusi'nin yanı sıra Forlan ve Reyes'in de kulüpleriyle sözleşmeleri devam ediyor. Bu tür transferleri yapmak için öncelikle kulüpleriyle anlaşmak gerekiyor. Biz görüşmelerimizi yaptık. Güzel bir anlaşma gerçekleştirdik. Bundan sonraki aşama oyuncuların tercihleriyle ilgili. Ujfalusi ile anlaşmayı sağladık. Öteki oyuncularla görüşmeler devam ediyor. Ancak bunlar olmazsa olmaz değil. Başka görüşmeler de yapıyoruz. Transfer bir süreç. Gelmemeleri oyuncuların şahsi tercihlerinden dolayı olabilir. Ya da kulüpleriyle ilgili sorunlardan dolayı olabilir. Onların istediği rakamları da kabul edemeyiz. Görüşmeler sürüyor. Bitmiş bir şey yok. Olayın üzerindeyiz. Kulüple olan kısmı hallettik. Anlaşma, Atletico Madrid ile yaptığımız protokole dayanıyor. Kulüple aramızda sorun yok. En büyük aşamayı geçtik. Güzel bir iş yapılmıştı. Kulüpler arasında güzel bir anlaşma yapılmıştı. Oyuncularla anlaşmayı bitirebilirsek bu transferler gerçekleşebilir. Oyuncular 'tamam' dediği anda sıkıntı yok. Transferde önce kulüpler anlaşırsınız. Kulüple anlaşma yapmadan futbolcularla görüşemezsiniz. Transfer böyle yapılır. Biz de bu süreci takip ettik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Reyes ve Forlan'ın gelmemesinde ne gibi sebeplerin olacağı yönündeki soruya Ali Dürüst, "Oyuncunun yüksek ücret istemesi olabilir veya gelmek istemeyebilir. Biz de başka alternatifler düşünebiliriz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Chelsea'de forma giyen Drogba'nın düşünülüp düşünülmediği konusunda ise Dürüst, "Drogba alternatifler arasında değil" dedi.

Ali Dürüst, Arda ile ilgili olarak da, "Arda bizim sözleşmeli futbolcumuzdur. Fatih Terim kendisiyle görüştü. Sezon açıldı, kendisiyle ilgili bir şey yok. Arda'nın kalması önemli. Kendisinin tercihi esastır. Ancak şu anda mukaveleli futbolcumuzdur" ifadesini kullandı.

Dürüst, Fatih Terim'in istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini, kamp öncesi veya daha sonra gidecek oyuncular ile ilgili kararlarını da v vereceklerini söyledi.

Transferlerin her zaman olabileceğini vurgulayan Dürüst, "Telaşa kapılacak bir durumumuz yok. Olumlu giden süreç var. İllaki kamp dönemine yeni transferi getireceğiz diye bir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada bugün takımla birlikte antrenmana çıktığı bildirilen Eintracht Frankfurt'lu genç futbolcu Okan Derici konusuna da açıklık getiren sarı-kırmızılı yönetici, "Prosedürden dolayı henüz sözleşme yapmadık. Bir sorun yok. 1 Temmuz'da resmen prosedürü başlayacak. Elmander gibi 1 Temmuz'da başlayacak" diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon teknik heyetti yer alan Tugay Kerimoğlu'nun da görevini sürdürdüğünü vurgulayan Ali Dürüst, "Tugay Kerimoğlu, ekibin içinde canla başla çalışıyor. Diğer yardımcı hocalarla beraber işini sürdürüyor. Hepsinin işleri var. Zor günler ve transfer dönemi yaşıyoruz. Takımımız önemli başarılara imza atmak için bir araya geldik. Herkesin katkısına ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Son günlerde sorun yaşadığı yönünde haber çıkan Sportif Koordinatör Bülent Tulun konusuna değinen Ali Dürüst, bu yönde bir sıkıntının olmadığını dile getirdi. Bülent Tulun'un profesyonel bir şekilde görevini sürdürdüğünü anlatan Dürüst, şunları söyledi:

"Kendisi bize geçmişte faydalı olmuştur. Bu yararları devam edecektir. Özellikle geçiş döneminde yararı olmuştur. Florya'daki organizasyona yardımcı olmuştur. Sezon açıldı. Artık hepimiz Seyrantepe'ye taşınıyoruz. Oradan artık koordine edeceğiz. Hepimiz oradayız. Burası özellikle teknik kadronun ve Fatih Terim'i bulunduğu yerdir. Bülent Tulun da diğer profesyonel arkadaşlar gibi devam edecek. Dış ilişkiler konusunda bize yardımcı olacak. Konuşlanacağı yer bütün profesyoneller gibi Seyrantepe olacak. Gerektiği zaman buraya da gelip yardımcı olacak. Bir problem yok."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!