Galatasaray'da 'Whalen' sıkıntısı

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda Whalen sıkıntısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 10:21

Galatasaray'ın, yeni transfer Lindsay Whalen'le başı dertte. Bugün Türkiye'ye gelmesi beklenen oyuncunun yaşadığı sakatlıktan dolayı geliş tarihi daha sonraya ertelendi. Sarı-kırmızılı takım, 1 aylık yeni bir yabancı alacak...

Haberin Devamı

Avrupa Ligi'ne ve TKBL'ye fırtına gibi başlayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda Lindsay Whalen krizi yaşanıyor...

 

Sezon başında Minnesota Lynx takımından 1 yıllığına transfer edilen Whalen'in sakatlığı planları bozdu...

 

Konu ile ilgili hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer şunları söyledi: "Lindsay Whalen'ın sol elinde 2 parça kırık var. Sakatlığı tahminimizden daha uzun sürede iyileşecek. Bugün doktorumuz konu ile ilgili bize bir rapor verecek. Eğer düşündüğümüz gibi olursa oyuncunun Türkiye'ye gelişi ertelenecek. O sırada da 1 aylığına başka bir yabancı oyuncu transfer edeceğiz."

 

Haberin Devamı

WHALEN KİMDİR?

 

3 kez All Star karmasına seçilen, 2008 ve 2011'de asist lideri olan Minnesota mezunu Lindsay Whalen, bu sezonu 25.5 dakika - 10.8 sayı - yüzde 38.5 üç sayı - 4.1 ribaund - 5.1 asist ortalamasıyla oynuyor.Lindsay Whalen Amerika Milli Takımı'nın Olimpiyat aday kadrosunda da yer alıyor.

 

1982 doğumlu ve 1.75 m boyundaki Whalen, WNBA kariyerine 2004'te Connecticut'ta başlamış, daha sonra Minnesota Lynx'e geçmişti. 3 kez All Star karmasına seçilen, 1 kez şampiyonluk yaşayan Whalen bu sezonu 25.6 dakika, 11.0 sayı, yüzde 46.7 üç sayı, 4.1 ribaund, 5.4 asist ortalamasıyla oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!