Galatasaray'da şok istifa! Yönetici Tayfun Demir, görevi bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda şok istifa Yönetici Tayfun Demir, görevi bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 13:40

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demir, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verilmesine tepki göstererek istifa etti. Demir, "Bu kararı hazmedemiyorum. Yapmayın etmeyin dedim ama dinletemedim" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray'da, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görevden alınması yönetim kurulunda önemli bir ismin istifasına neden oldu.

Yönetim kurulunda yaklaşık 2 aydır Hamzaoğlu'nun gönderilmesini isteyen bazı yöneticilere karşı çıkan isimlerin başında gelen Tayfun Demir, bütün çabalarına rağmen sözünü dinletemeyince ayrılık kararı aldı. Demir, Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan istifa ettiğini açıkladı.

Galatasarayda şok istifa Yönetici Tayfun Demir, görevi bıraktı

İstifa kararı sonrasında Hürriyet'e konuşan Tayfun Demir, " Ben alınan kararı hazmedemiyorum. Yapmayın, etmeyin dedim ama dinletemedim. Bir karar almışlar ve ben o kararın arkasında net şekilde durmuyorum. Doku uyuşmadı ve görevimi bırakıyorum" dedi.

Haberin Devamı

"KENDİ KALEMİZE GOL ATTIK"
Büyük bir heyecanla ve hizmet aşkıyla girdiği Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim kurulunda başarı için gerekli birliğin oluşturulamadığını savunan Tayfun Demir, "Yönetim olarak çok ciddi sorunlarla karşı karşıya iken, tehlikeli bir patinaj durumu içinde olduğumuzu hissediyorum. Bir yandan maddi açıdan içinde bulunduğumuz koşulları iyileştirebilme konusunda çok çabuk adımlar atmamız gerekirken öte yandan hem bunu güçleştirecek hem de kendi kalemize gol atmak anlamına gelebilecek bir yola girilmiş olmasından dolayı son derece endişeliyim" ifadelerini kullandı.

"VAHİM YANLIŞI ÖNLEMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM"
Galatasaray'ın her birimiyle kenetlenmesi gerektiği dönemde olduğuna değinen Demir, şunları kaydetti:
"Geceli gündüzlü çalışmamız gereken bir dönemde, en başarılı kişiyi görevden uzaklaştırma sorumluluğuna ortak olmak istemeyişimi, camiamızın ve taraftarımızın anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Hocamız, dört elle sarılmamız gereken bir değerimizdi. Bu şekilde harcanmasını kabullenemem. Sayın Hamza Hamzaoğlu'nun ayrılmak zorunda bırakılması, Galatasaray için her bakımdan çok ağır sonuçları olabilecek bir durumdur. Bununla ilgili olarak gerekli uyarılarda bulundum ve böylesi vahim bir yanlışı önleyebilmek için son dakikaya kadar çabaladım. Ne yazık ki böylesi zorlu bir dönemde ayrılık yönündeki görüş ve düşünceler ağır bastı."

Haberin Devamı

"ONARILMASI GÜÇ BİR DURUM ORTAYA ÇIKTI" 
Yönetim kurulundaki görevinden derin bir üzüntü içinde ayrıldığını vurgulayan Tayfun Demir, "Buna engel olamayınca da yönetim kurulu arkadaşlarımla aramda, herhangi bir konudaki fikir ayrılığından çok daha ötede, onarılması güç bir durumun ortaya çıktığı kanısındayım. Galatasaray yönetiminde bulunmak ve kulübüme hizmet etmenin ne kadar önemli ve değerli olduğunun bilincinde olmakla beraber buna karşın, ilkelerimi ve kişisel tutarlılığımı korumak zorunda olduğumu da düşünmek zorundayım. Bu duygu ve düşüncelerle, çok derin bir üzüntü içinde görevden ayrılıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Nevzat Demir'in kardeşi olan Tayfun Demir, sarı kırmızılı yönetimde muhasip üye olarak görev yapıyordu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!