Galatasaray'da kayıp 50 milyon kongresi

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda kayıp 50 milyon kongresi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 06:32

Galatasaray'da Olağanüstü genel kurulun perde arkasında Aysal döneminde ortaya çıkan gelir-gider farkı var.

Haberin Devamı

G.SARAY YÖNETİMİ GENEL KURULDAN BORÇLANMA YETKİSİ İSTEYECEK

2014 yılının ilk 9 aylık döneminde hedeflenen bütçe 50 milyon TL farkla ıskalanınca, Yarsuvat yönetimi olağanüstü genel kurul kararı aldı. 29 Kasım’da üyelere, “Böyle bir kulüp devraldık” denilecek ve yeniden borçlanmaya duyulan ihtiyaç anlatılacak.

OLAĞANÜSTÜ genel kurulun şifresi 50 milyon TL…

G.Saray’da 29 Kasım 2014 tarihinde yapılacak kongrenin gerekçesinin, 2014 yılında 9 ay süren Ünal Aysal döneminde bütçelenen gelir ve gider arasındaki önemli fark olduğu ortaya çıktı.
Aysal’ın bütçe tahminleri tutmadığı için, yönetimin harekete geçerek, genel kurulu toplama kararı aldığı öğrenildi.

BASKETBOL VE FUTBOLDA GELİR TUTMADI GİDER AŞIMI YAŞANDI
2014 yılı başında Galatasaray Kulübü Genel Kurulu’na eski Başkan Ünal Aysal ve yönetiminin sunduğu bütçe tahminlerinde, hedeflenen gelir ile gider arasında 50 milyon TL gibi önemli bir farkın oluşmasından ötürü Başkan Duygun Yarsuvat ve yönetiminin bu kararı aldığı belirtildi. Özellikle Galatasaray’da futbol ve basketbol şubesinde bir bütçe aşımı yaşandığı ve beklenen sponsor gelirinin de yaratılamaması nedeniyle önemli bir farkın meydana geldiği belirtildi.

BORÇLANMA VE MECİDİYEKÖY ARAZİSİ İÇİN DE YETKİ İSTENECEK

Olağanüstü Genel Kurulda Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ve yönetimi, ilk olarak kulübün en ince ayrıntısına kadar 9 aylık fotoğrafını çekip ne devraldığını açıkça genel kurul üyeleriyle paylaşacak.
Kısaca bu zirvede Ünal Aysal döneminin muhasebesi yapılacak ve “Böyle bir Galatasaray devraldık” denilmiş olunacak.
Aynı zamanda Galatasaray yönetimi Mecidiyeköy’deki arazisi ve borçlanma için yetki de isteyecek.
Bu konuda Galatasaray kulübü yöneticileri “Oluşan fark da elbette kur farkı da çok etkili. Genel kuruldan borçlanma yetkisi isteyeceğiz. Eğer borçlanmaya yetki vermezlerse elimiz kolumuz bağlanır. Bize hareket alanı kalmaz” diye görüş belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!