Galatasaray'da Elmander sevinci

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda Elmander sevinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 18:12

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 26 Şubat Pazar günü Beşiktaş ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü. Derbi öncesi Elmander'in takımla antrenmana çıkması teknik heyetin yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların, pas ve taktik ağırlıklı bir çalışma yaptıkları belirtildi.Beşiktaş derbisi öncesi sarı-kırmızılı ekibe Johan Elmander'den iyi haber geldi. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan İsveçli golcünün, bugünkü antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı açıklandı.

Galatasaray, yarın akşam yapacağı antrenmanla Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını tamamlayıp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girecek.

GALATASARAYLI FUTBOLCULAR İDDİALI

Galatasaraylı futbolcular, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yapılacak derbi karşılaşması öncesi görüşlerini GSTV'de paylaştı.

Derbi karşılaşmayla ilgili olarak, sarı-kırmızılı futbolcular Tomas Ujfalusi, Fernando Muslera, Milan Baros, Emre Çolak, Ufuk Ceylan, Necati Ateş, Emmanuel Eboue, Johan Elmander, Yekta Kurtuluş, Semih Kaya ve Yiğit Gökoğlan'ın yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yer aldı.

Haberin Devamı

UJFALUSİ: SİMAO 90 DAKİKALIĞINA ARKADAŞIM OLMAYACK

Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, hem taraftarlar hem de futbolcular için müthiş bir karşılaşma olacağını söylerken, "Derbiler her zaman farklıdır. Hepimiz bu derbi için hazırız. İyi mücadele etmeli ve takım olarak bir arada oynamalıyız. Kazandığımız takdirde Beşiktaş'la olan puan farkını 14'e çıkaracağız. Bu da bizim için büyük bir avantaj olacak" dedi. Sivok ve Simao'nun Beşiktaş için iyi işler yaptığını kaydeden Ujfalusi, "Sivok gol de atıyor. Simao ise Atletico Madrid'de en iyi arkadaşımdı. Burada da sık sık görüşüyoruz. Ama bu 90 dakika içinde Beşiktaş'tan hiçbir arkadaşım olmayacak. Sadece takım arkadaşlarım olacak" ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinin kendileri için önemine değinirken, "Ligde her maç çok zor ama Beşiktaş karşılaşması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Ligde lideriz ve bu derbi karşılaşmasından da galibiyetle ayrılarak Beşiktaş'la olan puan farkını açmak istiyoruz. Taraftarlarımız bize Fenerbahçe derbisinde müthiş bir destek vermişti. Onları gerçekten çok seviyorum. Bize maçlarda inanılmaz bir destek ve enerji veriyorlar. Bu karşılaşmayı kazanmak için de buna çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kırmızı kart cezası nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan ve Beşiktaş derbisinde yeniden forma giyme şansı bulunan Milan Baros, derbi maçın 3 puandan fazla şey ifade ettiğini belirterek, "Pazar günü evimizde oynayacağımız maç bizim için üç puandan daha fazlası anlamına geliyor. Son maçlarda iyi futbol sergilememiş olabilirler ama çok iyi oyunculardan kurulu olan bir takıma karşı oynayacağız. Onlar da ligdeki performanslarını bu karşılaşmayla arttırmayı düşüneceklerdir. İyi oynayarak sahadan üç puanla ayrılacağımızı düşünüyorum. Kazanmak için elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtacağız" şeklinde konuştu.

NECATİ: DERBi HEYECANINI YAŞAMAYALI ÇOK OLDU

Haberin Devamı

Ara transfer döneminde yeniden Galatasaray'a dönen Necati Ateş, derbi maçlarıyla ilgili duyduğu özlemi dile getirirken, şunları söyledi:

"Derbi heyecanı yaşamayalı bayağı uzun zaman oldu. Kendi stadımızda, seyircimizin önünde muhteşem bir ortamda Beşiktaş'ı ağırlayacağız. Her şeyden önemlisi bu maçı kazanmamız. Çok güzel bir seri yakaladık. Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. Taraftarımızın bize vereceği katkıyla da umuyorum ki maçı kazanır ve yolumuza devam ederiz. Benim için Galatasaray'a iyi bir geri dönüş yapmak önemliydi. Ama her şeyden önemlisi takıma katkı verebilmemdi. Şimdi bunu keyfini yaşıyorum. Bu hafta da takıma ve arkadaşlarıma yardım etmeye çalışacağım. Önemli olan Galatasaray'ın başarısı, kişilerin yaptıkları değil. Takım başarılı oldukça kişiler de zaten ön plana çıkıyor."

Haberin Devamı

Beşiktaş derbisinin önemine değinen, ancak bunun bir baskı unsuru olmaması gerektiğini aktaran Emmanuel Eboue ise, "Derbi bizim için çok önemli. Ama kesinlikle bu şekilde düşünmemek lazım çünkü derbi olmasına rağmen bizim için herhangi bir maç gibi olacak. Üzerimizde baskı unsuru yaratmamalıyız. Galatasaray bu zamana kadar nasıl bir oyunla geldiyse, bu hafta da bu oyununu sergileyecek ve bundan sonraki haftalarda da aynı oyununu sergileyecektir. Çok iyi çalışıyoruz, çok iyi mücadele ediyoruz ve iyi futbol oynuyoruz" dedi.

EMRE: 3 PUANI ALACAĞIZ

Sarı-kırmızılı ekibin genç yıldızlarından Emre Çolak da, Galatasaray formasıyla tüm derbileri kazanmak için sahaya çıkıldığını vurgulayarak, "Bizim performansımız şu anda çok üst seviyede. Umarım hafta sonunda 3 puanı alacağız. İlk defa Beşiktaş maçında kadroya gireceğim. 2,5 yıldır A takımdayım ama ilk defa Beşiktaş derbisi oynayacağım. 14 maçtır çok iyi bir form yakaladım ve bu maçta da verilen şansı değerlendirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Muslera'nın yedeği durumundaki Ufuk Ceylan, takım olarak ortaya koydukları mücadeleyle bulundukları yeri hak ettiklerini aktarırken, "Şu an hak ettiğimiz yerde ligi götürüyoruz. Beşiktaş ile aramızda önemli bir puan farkı var ancak kendi sahamızda derbiden 3 puanla ayrılıp bu farkı daha da arttırmak istiyoruz. Sene sonunda da play-off maçlarına rakiplerimizle puan farkını açmış bir şekilde girmek istiyoruz" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı ekibin golcü oyuncusu Johan Elmander ise, "Klasik bir derbi. Çok zor bir maç olacak. Umuyorum ki kazanırız" demekle yetinirken, sakatlığı sonrası yeniden takıma girmek için çaba sarf eden Yekta Kurtuluş da, derbi maçların favorisi olmadığını ve kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı. Fatih Terim'in bu sezon şans verdiği yetenekli isimlerden Semih Kaya, derbi maçların futbolcular için her zaman farklı olduğuna değinerek, "Benim açımdan da farklı bir maç olacak. Sonuçta Beşiktaş'a karşı oynuyoruz. İyi oynamak zorundasın. Bu tip maçlar hata kabul etmiyor. Takım olarak iyi oynayacağımızı düşünüyoruz, iyi hazırlanıyoruz. Umarım galip geliriz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, sarı-kırmızılı ekibin yeni isimlerinden Yiğit İsmail Gökoğlan da, derbi maçla ilgili olarak, "Sanıyorum ki tribünler tıklım tıklım olacak. Bütün taraftarlarımız gerek statta, gerekse televizyon başında bizi destekleyecekler. Şimdiden maçın heyecanını yaşıyorum. Elimizden geldiğince mücadelemizi edip, puan farkını açmaya çalışacağız" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!