Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: "Hedefimiz şampiyon olmak"

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: Hedefimiz şampiyon olmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 22:57

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: "Hedefimiz şampiyon olmak"

Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcu Öztekin: "Selçuk ağabey, polis arkadaşımızı sahaya çıkardığında tüylerim diken diken oldu. Ben sadece onlara koşmak istedim"

Gaziantepspor Antrenörü Tam: "Sahada 10 kişi kalınca tüm planlarımız bozuldu"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Gaziantepspor karşısında aldıkları 3-1'lik galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu belirtirken, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Riekerink, "Ligde 4 maçta 3 yenilgi aldığımız kötü dönemin ardından artık daha fazla puan kaybına tahammülümüz yok. Bursaspor ve Kasımpaşa maçlarının ardından bugün de kazandık. Şu anda üçüncü sıradayız ve zirveyle aramızdaki puan farkı da üç. Şampiyonluk yarışının içindeyiz. Hedefimiz de zaten şampiyon olmak. Top tutmada başarılıydık ancak pozisyon bulmakta sıkıntı yaşıyorduk. Bu hafta ise özellikle kanat oyuncularının pozisyonuna odaklandık. Çizgiye yakın olmalarını ve daha önde oynamalarını söyledik. Bu şekilde defansın arkasındaki boşlukları değerlendirme şansları olacaktı. Zaten ilk gol de bu şekilde Bruma'nın pasıyla Yasin'den geldi. Öte yandan, ilk 15 dakikada ofanstan defansa geçişlerde sıkıntı yaşadık. Bunun nedeni ise bugün daha fazla pozisyon bulmaya odaklandığımız için, rakip kaleye de daha fazla oyuncuyla gitmemizdi. İkinci odaklandığımız konu ise kanat ve savunma kombinasyonuydu. Bunu bazen iyi yaptık, bazen de yapamadık. Bugün çok pozisyona girdik. Daha önce goller bulup, maçı bitirmemiz gerekirdi" diye konuştu.

Bursaspor maçıyla başlayan süreçte 5 maçtan 13 puan almayı hesapladıkları yönündeki sözleri hatırlatılan Hollandalı teknik adam, "Beraberlik olarak Osmanlıspor maçını mı düşünüyordunuz" sorusuna, "Önümüzde zorlu bir Osmanlıspor maçı olduğu doğru. Ben 5 maçta 13 puan hesabını söylerken, en az 13 puan istediğimizi kastettim. Bu Osmanlıspor deplasmanında beraberlik için oynayacağımız anlamını taşımaz. Osmanlıspor müsabakasının zorlu geçeceği bir gerçek" yanıtını verdi.

Jan Olde Riekerink, ilk yarı sonunda kenara aldığı Martin Linnes için de, "O her zaman mükemmel bir profesyonel. Bursaspor maçında sol bekte gerçekten iyi oynamıştı. Bugün sağ bekte tekrar şans vermek istedim ama ilk

yarıda aldığım izlenim, sol bekteki rahatlığı gösteremediğiydi. Bu yüzden de değişiklik gerçekleşti" dedi.

GALATASARAYLI FUTBOLCU ÖZTEKİN: "SELÇUK AĞABEY, POLİS ARKADAŞIMIZI SAHAYA ÇIKARDIĞINDA TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU. BEN SADECE ONLARA KOŞMAK İSTEDİM"

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri atan ve attığı ilk golden sonra saha kenarındaki polislere sarılan Yasin Öztekin, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vodefone Arena'da yaşanan terör saldırılarının ardından bugünkü karşılaşmada gol atmayı çok istediğini belirten Yasin, "Sosyal medyada 'gol attıktan sonra polislere git' diye yazan çok kişi oldu. Allah'ıma şükürler olsun 3 gol attım. Selçuk ağabey, polis arkadaşımızı sahaya çıkardığında tüylerim diken diken oldu. Çok duygulandım. Ben sadece onlara koşmak istedim. Onlar olmadan biz de yokuz. Onlar güvenliğimizi sağlıyor. Hepimiz kardeşiz. Onlar da kardeşim gibi. Gittim yanlarına sarıldım. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. İnşallah bundan sonra böyle şeyler olmaz" diye konuştu.

Profesyonel kariyerinde ilk kez hat trick yaptığını vurgulayan Öztekin, "Bugün istediğimiz gibi oynayamadık. İlk yarı kötüydük ama sonuçta üç puanı aldık. İlk geldiğim sezonda tüm maçları iyi oynamadık ama sonuçta şampiyon olduk.

Eksikliklerimizi çalışmamız lazım. Önümüzde Osmanlıspor maçı var. İnşallah orada da iyi mücadele edip, üç puanı almak istiyoruz. Çok çalışarak eksiklerimizi tamamlamamız gerek. Biz sonuçta Galatasarayız. Kötü oynasak da burada taraftarların önünde karşı takım strese giriyor. Burada maçlara 1-0 önde çıkıyoruz ama istediğimiz gibi oynayamıyoruz. Takım olarak bazen sıkıntı yaşıyoruz, bunları çalışmamız lazım. Bugün yine çok iyi oynamadık ama sonuçta kazandık. Her zaman iyi oynama durumu yok. Sonuçta şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

GAZİANTEPSPOR ANTRENÖRÜ TAM: "SAHADA 10 KİŞİ KALINCA TÜM PLANLARIMIZ BOZULDU"

Gaziantepspor Antrenörü Tahsin Tam ise Galatasaray'ı iyi analiz ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Galatasaray karşısında atak oynamayı planladık. Hafta için yaptığımız analizlerde, Galatasaray defansının önde bastığını gördük. Buna dönük taktikle pozisyon bulacağımızın bilincindeydik. İlk yarıda 4 tane çok net pozisyon yakaladık ama maalesef bu fırsatları kullanamadık. Galatasaray, oyunda dengeyi kurup öne geçti. Farkı 1'e indirdiğimizde maçı çevirmemizi sağlayabilecek riskleri aldık. Sonrasında sahada 10 kişi kalınca tüm planlarımız bozuldu. Artık bu maç geride kaldı. Bir an önce toparlanmanın yollarını arayacağız."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Maç sonu açıklamalar

-Detaylar

(Haber:Kadir ÇETİNÇALI-Kamera:Hakan TARHAN/İSTANBUL DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!