Galatasaray Mancini ile evinde bir başka

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Mancini ile evinde bir başka
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 14:47

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yerine göreve getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini, iç saha maçlarındaki namağlup unvanını devam ettirdi.Sarı-kırmızılı ekibin Süper Lig'de bu sezon attığı 36 golün 27'sine ise Burak Yılmaz, Drogba ve Sneijder imza koydu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasındaki rakibi Eskişehirspor'u Türk Telekom Arena'da 3-0 yenen sarı-kırmızılı ekip, İtalyan teknik adam idaresinde çıktığı 13. iç saha maçını da kazanmayı başardı. Terim'le yolların ayrılması sonrası göreve getirilen Roberto Mancini ile ilk iki maçını rakip sahalarda oynayarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'la 2-2 berabere kalıp, ardından Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen "Cim Bom", ardından iç sahada yapılan 13 resmi karşılaşmada da rakiplerine şans tanımadı. Mancini idaresinde ilk dönemde istikrarsız sonuçlar almasına karşın özellikle iç saha maçlarında istikrarı yakalayan sarı-kırmızılılar, taraftarlarının yüzünü güldürmeyi bildi.


13 maçını da kazandı
Mancini yönetiminde Türk Telekom Arena'da 7 Spor Toto Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 UEFA Şampiyonlar Ligi, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ise 1 Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayan Galatasaray, rakiplerine geçit vermedi. İtalyan çalıştırıcı idaresindeki 13 iç saha maçından 12'sinin normal sürelerini galip durumda tamamlayan sarı-kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası'nda normal süresi 2-2 beraberlikle biten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor müsabakasını ise penaltıları 6-5 üstün tamamlayarak kazandı. Bu maçlarda rakip fileleri 34 kez havalandıran (kupadaki penaltı golleri dahil değil) Galatasaray, kendi ağlarında ise 7 gole engel olamadı. Sarı-kırmızılıların Türk Telekom Arena'da oynamadığı tek iç saha mücadelesi, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kupada yapılan ve 3-0 kazanılan Elazığspor karşılaşması oldu.


En önemli iç saha galibiyeti Juventus'a karşı
Galatasaray'ın Roberto Mancini yönetiminde aldığı en önemli iç saha galibiyeti, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a karşı elde edildi. İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle 32. dakikasında skor 0-0'ken tatil edilen ve ertesi gün kaldığı yerden devam ettirilen müsabakayı Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 kazanan "Cim Bom", tarihinin en önemli zaferlerinden birine imza atmıştı. Elde ettiği galibiyetle Real Madrid'in ardından B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalan Galatasaray, sezon başında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun favorileri arasında gösterilen Juventus'u UEFA Avrupa Ligi'ne göndermişti.


Terim'in iç sahada tek yenilgisi vardı
Galatasaray'la geride kalan 2 sezonda tarihi başarılara imza atan ancak kulüp başkanı Ünal Aysal'la yaşadığı sorunlar nedeniyle görevinden alınan Fatih Terim, bu sezon takımıyla çıktığı 3 iç saha maçında 1 yenilgi almıştı. Sarı-kırmızılı ekibin başında lig maçlarında Gaziantepspor'u 2-1 yenip, Medical Park Antalyaspor'la 1-1 berabere kalan Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup olunmasını önleyemedi.


Mancinili "Cim Bom"un iç saha performansı
Teknik direktör Roberto Mancini'nin Galatasaray'ın başında çıktığı iç saha maçları ve alınan sonuçlar şöyle:

Rakip Organizasyon Skor
Kardemir Karabükspor Süper Lig 2-1
Kopenhag Şampiyonlar Ligi 3-1
Torku Konyaspor Süper Lig 2-1
Sivasspor Süper Lig 2-1
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Türkiye Kupası 2-2 (Pen: 6-5)
Elazığspor Süper Lig 2-0
Juventus Şampiyonlar Ligi 1-0
Balıkesirspor Türkiye Kupası 4-0
Trabzonspor Süper Lig 2-1
Tokatspor Türkiye Kupası 2-0
Elazığspor Türkiye Kupası 3-0
Bursaspor Süper Lig 6-0
Eskişehirspor Süper Lig 3-0

Haberin Devamı

Skor yükü 3 futbolcuda
Spor Toto Süper Lig'de sezonun 20. haftasını geride bırakan Galatasaray'ın skor yükü 3 futbolcu üzerinde yoğunlaştı. Bu sezon geride kalan lig maçlarında sarı-kırmızılı oyuncular rakip filelere 36 gol gönderirken, Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Wesley Sneijder takımın en etkili silahları olarak 27 gole imza attı. Sarı-kırmızılı ekipte bu 3 oyuncunun kaydettiği 27 gol, atılan toplam gollerin yüzde 75'ini oluşturdu.


En golcü Burak Yılmaz
Süper Lig'de geride kalan 2 sezonun gol kralı olmayı başaran Burak Yılmaz, bu sezon da takımının en skoreri durumunda. Sezon içinde yaşadığı şanssız döneme karşın çabuk toparlanan Burak, forma giydiği 19 maça 11 gol sığdırmayı başardı. Ligin ilk iki haftasında Gaziantepspor ve Bursaspor ağlarını birer kez havalandıran başarılı oyuncu, ardından çıktığı 6 lig maçında gole ulaşamayarak talihsiz bir dönem geçirmişti.


Sneijder ve Drogba'dan 8'er gol
Galatasaray takımının yıldız isimleri Didier Drogba ile Wesley Sneijder, performanslarıyla taraftarları memnun etti. Bu iki oyuncu, ligde attıkları 8'er golle, Burak Yılmaz'ın ardından skora en fazla katkı yapan isimler olarak dikkatleri çekti. Fildişi Sahilli oyuncu Drogba, özellikle Burak'ın gol yollarında sıkıntılı bir dönem geçirdiği bölümde Galatasaray'ın skor yükünü çekerken, çıktığı 19 lig maçına 8 gol sığdırmayı bildi. Hollandalı yıldız Sneijder ise attığı şık goller kadar verdiği gol paslarıyla da dikkati çekerken, takımı adına rakip fileleri 8 kez havlandırmayı bildi. Attığı 8 golün 5'ini iki maça sığdıran Sneijder, Kardemir Karabükspor karşılaşmasında 2, Bursaspor maçında ise "hat-trick" yaparak 3 gole adını yazdırdı.


Diğer goller
Galatasaray formasıyla bu sezon Burak, Drogba ve Sneijder'in dışında 6 oyuncu daha gol sevinci yaşadı. Takımın önemli isimlerinden Selçuk İnan, kaydettiği 3 golle öne çıkarken, Chedjou 2, Melo, Eboue, Umut Bulut ve Çaykur Rizespor'a kiralanan Engin Baytar ise birer kez gol sevinci yaşadılar. Öte yandan, Galatasaray'ın 2-1 önde olduğu sırada, taraftarların sahaya girmesi nedeniyle son dakikalarında tatil edilen Beşiktaş derbisini Türkiye Futbol Federasyonu'nun hükmen 3-0 olarak tescil etmesinden dolayı, lig fikstüründe sarı-kırmızılı ekibin bir fazla golü bulunuyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!