Galatasaray iyi yolda

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray iyi yolda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 11:04

Galatasaray’ın eski başkanı Mehmet Cansun, sarı kırmızılı kulübün mali açıdan iyi yolda olduğun söyledi.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Cansun yeni stadın üstünün kapatılmasını doğru bulmadığını belirtirken, yeni sezondan umutlu olduğunu ifade etti ve “Rijkaard, bana göre geçen sezonki hataları yapmayacaktır. Ayrıca Rijkaard’la Schuster arasında karşılaştırma yapmak abesle iştigaldir” dedi.

GALATASARAY MALİ AÇIDAN İYİ YOLDA
Galatasaray'ın mali yapısını değerlendirerek sözlerine başlayan Cansun, "Galatasaray, mali açıdan iyi yoldadır. Sportif AŞ ile Futbol AŞ’nin birleştirilmesinin yanı sıra sponsorluk gelirleri ciddi rakamlara ulaştı.  Bu sene 300 milyon lira gibi bir gelirle bütçeleyecek muhasebesini. Yeni stadın devreye girmesiyle gişe gelirleriyle birlikte, şimdiden 3 yıllığına satılan locaların getirisi Galatasaray’ın çok kısa sürede mali açıdan çok daha kuvvetli hâle geleceğini düşünüyorum." dedi.

Haberin Devamı

YENİ STADIN ÜSTÜNÜN KAPANMASI DOĞRU DEĞİL
Galatasaray'ın yeni stadının üstünün kapanmasının doğru olmadığını iddia eden Mehmet Cansun, "Stadın üstünün kapanmasını hepimiz arzu ediyorduk; ama UEFA kriterlerinde üstü kapalı statta maç oynama yasağı var. Dolayısıyla açılır kapanır çatıyı sadece konser organizasyonlarında kullanacaksınız. Bence sadece bunun için bu maliyeti çekmek yerine locaların, iç mekânlarının kısacası dekorasyonunun çok daha güzel yapılması, gururla ağırlayacağımız misafirlerimiz üzerinde daha olumlu bir etki bırakacaktır." şeklinde konuştu.

BU SEZODAN UMUTLUYUM
Yeni sezondaki beklentileri de değerlendiren Cansun, "Galatasaray, çok genç oyuncuları transfer etti. Burada mesele takımı diri tutabilmek, ben geçen sezonki tecrübeyle bu sene takımın daha verimle hâle gelecek. Ben futbolcu kardeşlerimin de hataları görebildiği kanısındayım. Bazısı bu hataları göremeyebilir. Yönetimin bu futbolculara yardımcı olması gerekir. Genel itibariyle ben bu sezondan umutluyum." ifadelerini kullandı.

RIJKAARD BU YIL HATA YAPMAYACAK
Galatasaray teknik direktörü Franck Rijkaard'ın yeni sezonda başarılı olacağını ileri süren Cansun, "Bence Rijkaard, 1 yıllık tecrübe sonrası bu yıl pek çok şeyi farklı uygulayacağı kanısındayım. Futbol kariyeri olarak tartışılmayacak bir yetenek. Dolayısıyla ilk yılda yaptığı hataları bu yıl yapmayacaktır. Bu konudaki inancım tam." dedi.

Haberin Devamı

ELANO, GALATASARAY’DA, BREZİLYA MİLLİ TAKIMI’NDA OYNATILDIĞI GİBİ OYNATILMALI
Elano'nun Brezilya milli takımındaki performansınıda değerlendiren Cansun şöyle devam etti: "Brezilyalı olduğu için taraftar Elano’dan bambaşka şeyler bekledi. Halbuki Elano’nun Brezilya Milli Takımı’ndaki oyun bakarsanız ilk iki maçta güzel oyun, verdiği paslar Avrupa stiline daha yakın bir tarzı ortaya koyuyor. Demek ki Elano’dan faydalanacaksak bu şekilde faydalanıp, onu bu şekilde değerlendirmek gerekir."

KEİTA, KEWELL VE ELANO’DAN DAHA FAYDALI
Futbolcular ile teknik direktörleri de değerlendiren Mehmet Cansun sözlerini şöyle bitirdi: "Keita, daha farklı bir oyuncu. Kıvrak, fantastik hareketleriyle her zaman kendisine ait seyirci kitlesi toplayacaktır. Kewell, Elano Keita içerisinde Türkiye şartlarına en uygunu Keita’dır.
Rijkaard ve Schuster arasında kıyaslama yapmak abesle iştigal olur. İkisi de çok kariyerli; ama hangisi takımlarına ekip olabilme özelliğini kazandırırsa o başarılı olur. Futbolda ekip olabilmek çok önemli. Hangisi takımını ekip haline sokarsa o ağır basar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!