Galatasaray’ın sorunu Lincoln

 Süper Lig öncesi yeni transferlerle sezona "Merhaba" diyecek olan 3 Büyükler’in eksileri ve artıları nelerdir?

üÇ
takımın da idarecilerine sorarsan, her şey tamam, eksiksiz. Ama, hala transfer edecek adam arıyorlar. Galatasaray, santrfor peşinde. Bence, sarı kırmızılıların golcüye ihtiyacı yok. Elinde Nonda var, Ümit Karan var. Yani, Galatasaray’ın santrfor eksiği bulunmuyor. Kaleci aldılar oynatmıyorlar. İtalyan De Sanctis’i hala göremedik.

Bana göre Galatasaray’daki sorun Lincoln. O, form durumunu yükseltirse, Galatasaray’ın da gücü artar. İyi bir Lincoln, Cimbom’a yüzde 60 katkı sağlar. Onu pohpohlamak zorundalar. Bu adam idmanı da sevmiyor. Suyuna gideceksin ki, verim alasın.

Tasarruf olsun diye Mondragon’u gönderdiler, Song’u gönderdiler. Mondragon’u geçen sezondan beri arıyorlar. Song’u da arayacakları kesin. Şimdi onlardan daha pahalı transferler yaptılar. Bildikleri adamlarla yola devam etselerdi, daha iyi olurdu. Steaua Bükreş maçında bir avantaj kaybettiler ama Romanya’da da turu geçecek güçleri var. Süper Kupa’yı alarak morallendiler.

Süper Lig’de nasıl bir tertiple sahada olur Galatasaray, o Skibbe’nin tasarrufudur. Hazırlık maçları ile ligi karıştırmamak lazım. Tamamen farklı bir Galatasaray olacak sahada.

Fenerbahçe orta sahasız zorlanır

FENERBAHÇE’
ye baktığımızda tek eksik orta sahasız oynamaları. Orayı güçlendirmeleri şart. Kenarlarda oynayan oyuncular da yetersiz. Forvete yeteri kadar top gelmiyor.

Orta sahadan da top çıkmıyor. Orta sahada top kullanmakta rakibe hakimiyet kuramıyorlar. Rakibe hakimiyet kuramadıkları için de defans açık veriyor. Edu ve Lugano ikilisi çabuk dönemiyorlar ve ağırlar. İyi ve candan oynuyorlar ama araya atılan toplar büyük tehlike yaratıyor. Hücumda da bir şey yok. Olmuyor.

Burada, Alex’in daha ileriye dönük oynaması şart. Emre’yi de Aragones’in kazanması gerekiyor. O, kenarda oturursa bu takıma bir şey veremez. Fenerbahçe’nin sorunu orta saha. Onların da santrfor ihtiyacı yok. İki tane gol kralları var zaten. Bir de Alex gibi bir beyin.

Beşiktaş daha iyi olacak...

BEŞİKTAŞ’
ın hazırlık kampındaki maçları ve Siroki Brijeg önündeki performansı olumluydu. Ayrıca İbrahim’leri de affetmeleri olumlu. Yönetim yerinde bir karar verdi.

Beşiktaş’ta Cisse ve Tello’nun forma girmesi halinde siyah beyazlılar büyük iş yapar. Geçen seneden de daha iyi olurlar. Nobre gollerini sıralıyor. Meziyetleri çok kaliteli olmasından dolayı değil, sambacı kendini oyuna fazla vermesinden dolayı başarılı oluyor. Yüreğini ortaya koyan bir oyuncu. Delgado gibi bir stara da sahip olan Beşiktaş’ta Holosko’nun da kenarda oynamaması gerekiyor. Slovak yıldız forvet arkasında forma giymeli. O zaman daha başarılı olur.

Çünkü geniş alan seviyor ve kenarda bu meziyetini gösteremiyor. Beşiktaş’ın yeni transferlerinin ne kadar yararlı olup olmadığını lig başlayınca göreceğiz. Ancak şu bir gerçek ki, Beşiktaş geçen sezondan çok daha başarılı olacaktır.

Şaş, sinirinden vazgeçmeli...

G.Saray, Süper Kupa’yı alırken Hasan Şaş performansıyla göz kamaştırdı. Tecrübeli futbolcu eski günlerine dönüyor mu?

HASAN,
9 ay sonra sahalara döndü. Süper Kupa finalinde Galatasaray ilk yarı kötü, Kayseri daha iyiydi. İkinci yarıda Hasan becerisiyle bir gol attırdı, oyun döndü. Hasan, daha iyi olmak istiyor. Çalım atıyor, topu da kaybetmiyor ama rakip defansın toparlanmasına fırsat veriyor. Sağ ayağıyla da sol ayağıyla da topa iyi vurabilen bir oyuncu ama bunu maçlarda göstermiyor. Güçlü, koşan ve mücadele eden yapısıyla takdir topluyor. Bu Hasan, güzel ve yararlı.

Sürekli hakemle diyalog içinde ve itirazlarını el-kol kullanarak yapıyor. Sinirli halini engellerse takımına çok daha fazla katkısı olacak Hasan’ın.

Kafaya oynarlar

Trabzonspor, yeni sezonda şampiyonluk yarışının neresinde olur?

TRABZONSPOR
yeni bir takım. Bence kafaya oynar bordo mavililer. Ama her zaman söylüyorum. O seyirci, bu takımın arkasında durmak zorunda. Yense de yenilse de aynı desteği vermeli. Geçen seneleri göz önüne getirirsek, Trabzon bu kez daha düzgün takım halinde. Yüzde 80 de daha iyi olacak. Bordo mavililer, son haftalara kadar şampiyonluk yarışında adını duyurur.
Yazarın Tüm Yazıları