Galatasaray’ı yendik sizi üzdük

GEÇEN perşembe akşamı Litvanya’nın başkenti Vilnius... Orhun Kartal ile Coşkun Yılmaz’ın 18 yıllık şirketi Kayı İnşaat’ın Alman devi Ece Grubu’na ait Ozas Alışveriş Merkezi’nin açılışı onuruna düzenlediği akşam yemeğindeyiz.

Haberin Devamı

Açılışı gerçekleştiren dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın masasında Avrupa’nın önde gelen alışveriş merkezi geliştirme ve yönetme şirketi Ece Grubu’nun Başkanı Alexander Otto, Vilnius Belediye Başkanı Vilius Navickas, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Kayı İnşaat’ın iki patronu Orhun Kartal ve Coşkun Yılmaz var.

Masada söz birara futboldan açıldı. O sırada dört Türk takımı, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor’un UEFA maçları vardı. Levadia’yla İstanbul’da karşılaşan Galatasaray’dan sürekli gol haberleri geliyor, Galatasaray taraftarı Zafer Çağlayan’ın yüzü gülüyordu.

Masadaki Fenerbahçe taraftarları da memnundu. Çünkü, Fenerbahçe de rakibi Sion karşısında, üstelik de deplasmanda galipti.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Levadia’yı 5-0 yendiği haberi geldiğinde Çağlayan, sevincini masadaki konuklarla paylaştı. Tam bu sırada Alman Ece Grubu’nun Başkanı Alexander Otto söze girdi:

- Ben Hamburg Futbol Kulübü’nde İkinci Başkanım.

Çağlayan, Hamburg’u duyunca, sözün arkasının nasıl geleceğini kestirmekte zorlanmadı. Otto sürdürdü:

- Biliyorsunuz geçen sezon UEFA maçında Galatasaray’la karşılaştık.

- Evet...

- Galatasaray maçı 2-0 önde götürürken, biz 3 gol atıp, çeyrek finale geçmenize engel olmuştuk. Sizi çok üzmüştük...

Hamburg’un İkinci Başkanı Otto, Galatasaray’ın avucunun içindeki çeyrek final şansını kaybettiği geceyi anımsatsa da, Zafer Çağlayan, Levadia’ya atılan
5 golün tadını çıkardı...

UEFA’da Sivasspor ve Trabzonspor üzüyor ama Galatasaray’la Fenerbahçe iyi gidiyor...

 

Vilnius Belediye Başkanı neden taksiye bindi

 

KAYI İnşaat’ın Ozas Alışveriş Merkezi’nin açılışı nedeniyle düzenlediği yemeğe Litvanya’nın başkenti Vilnius Belediye Başkanı Vilius Navickas’ın taksiyle gelmesi, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın dikkatini çekti:

- Buraya gelirken taksi kullanmanız ne güzel...

Haberin Devamı

- Şu anda tatildeyim. Makam aracımı kullanamam. O yüzden taksiyle geldim...

Başka söze gerek var mı?

 

2 bin 500 işçi gitti 70 evlilik, 4 çocuk oldu

 

KAYI İnşaat’ın yapımını üstlendiği Alman Ece Grubu’na ait Vilnius Ozas Alışveriş Merkezi’nin açılış töreninde dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan kürsüde...

Törenin yapıldığı uzun koridorda çok sayıda Türk işçi var. İşçiler alkışladıkça Çağlayan coştu, o coştukça işçiler alkışladı...

Konuşma bitince işçiler öpme kuyruğuna girdi, Çağlayan işçilerle mümkün olduğunça sohbet etmeye, onların elini sıkmaya çalıştı. İşçiler havaya girip, “Türkiye, Türkiye” sloganı attı.

Çağlayan, tören bitiminde tam alışveriş merkezinden çıkarken, işçinin birine sordu:

Haberin Devamı

- Nerelisin?

- Muşluyum efendim.

- Neresinden?

- Malazgirt efendim.

- Burada
evlendin mi?

- Evet efendim.

Malazgirtli işçi, fotoğraf çeken genç hanımı gösterdi. Sonra Kayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhun Kartal, tam sayıyı verdi:

- Vilnius’a 2 bin 500 Türk işçisi getirdik. 2 yıldır buradalar. Bunlardan 70’i evlendi. Evliliklerden şu ana kadar 4 çocuk doğdu...

Kayı İnşaat böylece Litvanya’da “evlilik açılımı”na da katkı yaptı...

 

‘Toprak dolgu’ gelirini duran inşaat ve açılan davalar olumsuz etkiledi

 

GEÇENLERDE mahkeme kararıyla İstanbul Bölge Müdürlüğü görevine yeniden dönmesi söz konusu olan Faruk Çebi’yle ilgili bir yazı yazmış, “Molozdan 35 milyon dolar kazandıran müdür göreve dönecek mi” diye sormuştum.

Haberin Devamı

Yazıma, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’nin Basın Müşavirliği’nden yanıt geldi. Özetliyorum:

* “Moloz dökme” projeleri, 1996’da bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün onayı ve desteği ile başladı.

* Ülkemiz ormancılığında rehabilitasyon çalışmalarını gündeme getirerek ilk uygulamaları başlatan kişi, Genel Müdürümüz Osman Kahveci’dir.

* Genel Müdürümüz, bu başarılarıyla 26 Aralık 1999 tarihli Hürriyet’te de “Avrupa çapında ormancımız” başlığıyla manşette yer aldı.

* Son 5 yılda rehabilitasyon çalışmaları 1 milyon hektarı buldu, yani durması söz konusu değil.

* Rehabilite edilen alanlara hepfıstık çamı dikme gibi bir politikamız yokt. Bu İstanbul’u orman yangını açısından da yanlışa düşürür. Çam fıstığından 300 milyon dolar gelir iddiası hayaldir.

Haberin Devamı

* Ağaçlandırma Genel Müdür Yardımcılığı’na “kızak görev” denemez.

* Toprak dolu, yani “moloz dökme” işinden her yıl aynı gelir beklenemez. İnşaat sektöründeki durgunluk, bu konudaki gelirimizi de olumsuz etkiledi.

* Bu arada, bazı “toprak dolgu” alanlarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “yetki bende” diye müdahale etti.

* İdaremizden “toprak dolgu” işi alan şirketlerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında bu konudaki davalar sürüyor.

* Orman Genel Müdürlüğü’nün sözü edilen sahalarda ne pahasına olursa olsun, bol para kazanma politikası da yoktur.

Yazarın Tüm Yazıları