Galatasaray havasını buldu

Adnan Polat, G.Saray’ın şampiyonluğun büyük favorisi olduğunu söylerken, UEFA Kupası’nda da en azından çeyrek final oynayacaklarını iddia etti. 8 yeni ismi renklerine katan Cimbom, bunu başarabilir mi?

BAŞARABİLİR, çünkü çok iyi oyuncular aldılar. Türkiye’de yeni sezon öncesi tartışmasız en iyi transferleri Galatasaray yaptı. Lincoln önemli bir oyuncu. Liderlik vasfı var.

Linderoth çalışkan ve dinamik. Bouzid’i, Kalli istedi. Demek ki güveniyor. Servet, Orkun, Volkan, iki gurbetçi Barış ve Serkan’la kadro daha da güçlendi. En önemlisi de futbol ubesinin başına takımı her yönüyle en iyi şekilde organize edecek Kalli’yi getirdiler. Yaşı problem edildi.

Sanki sahada o koşacak ve mücadele edecek. Bence antrenörlüğe soyunmamalı ve tepede olmalıydı ama yine de Alman teknik adam, büyük bir disiplin içinde kolları sıvadı.

Bu hava takıma da yansıdığında Galatasaray, her cephede gücünü gösterir. Sarı kırmızılılar ligde şampiyonluğa oynar. Olur veya olamaz ama, zirve mücadelesinde son dakikaya kadar ter döker. UEFA Kupası için bir şey söylemek zor. Türkiye ve Avrupa çok farklı. Şu bir gerçek ki, Galatasaray yeni sezonda bambaşka bir performans sergileyecek.

6+1 kararı yanlış...

Futbol Federasyonu yeni sezonda yabancı oyuncu kontenjanında 6+1 sistemini uygulayacak. 7 yabancıdan birinin kulübede oturmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

FEDERASYON
anlamsız bir karar aldı. Ya 6’da bırakıp, öyle devam edecekti ya da serbestlik olacaktı. Yabancı oyuncu takımına faydalı olsun diye transfer edilir, gençlere örnek olması, bir şeyler kazandırması istenir.

Şimdi bu kararla yeni bir oyuncuyu transfer edeceksiniz ve kulübede oturtacaksınız. Bu takımlar için problem yaratır. İyi futbolcu transfer edersen, sahada olması lazım. Kimi yedekte tutacaksın. Antrenörler için de sorun olacak.

Vasat bir yabancı transfer etseler, faydası olmayacak. Ne tarafından bakarsanız bakın, Futbol Federasyonu’nun 6+1 kararı çok yanlış. Serbestlik olsaydı, yerli futbolcuların da fiyatı düşecekti. Üç büyüklerin mali durumları ortada. İstediklerini alabiliyorlar. Anadolu kulüpleri öyle değil.

Onlar da ellerindeki değerleri satarak ayakta kalıyorlar ve haklılar. Federasyon hiç değilse 7 yabancı kararı alsaydı. Lüzumsuz bir iş yaptılar.

Ya Alex ya Carlos

Fenerbahçe’de Arthur Zico, Avusturya kampında futbolcularının fikrini alarak yeni kaptanı belirleyecek. Sizce, bu görev kimin olmalı?

BU
iş futbolculara sorularak olmaz. F.Bahçe’de yıllardır kaptanlık konusunda yanlışlık yapılıyor. Takımın en eskisi kimse bandı o koluna geçiriyor.

Kaptan, takımın ikinci antrenörüdür, saha içinde ise birinci. Öncelikle ağırlığı olacak. Hem hakem, hem de rakip futbolcu ve kendi takım arkadaşları üzerinde.

Fenerbahçe’nin mevcut kadrosu içinde iki isim kaptanlık için ön plana çıkıyor. Bu görev ya Alex’e ya da Roberto Carlos’a verilmeli. Başkası olamaz.

Beşiktaş parayı sokağa atmamalı

Transferin hızlı takımı Beşiktaş, kadrosuna iki yeni yabancı daha katacak. Siyah beyazlılar, hangi bölgelere transfer yapmalı?

ERTUĞRUL Sağlam
, topu kullanan ve mücadele eden bir Beşiktaş istiyor. Genç hocanın düşüncesine göre orta sahaya çok iş düşüyor. Öncelikle bu bölgede Ricardinho, ağır kalıyor. Kenara oynuyor ve riske girmiyor. Oyunu yavaşlatıyor. Etrafında dönerek, yanındakine topu vererek idare ediyor. Takıma faydası çok az. Delgado ise dikine oynuyor ve neticeye gidiyor. Arjantinli, ilk 11 konusunda bir adım önde. Defansın önüne Cisse’yi aldılar. Tipik bir görev adamı.

Beşiktaş, elindeki kadroya göre orta saha ve forvette yabancı haklarını kullanmalı. Ancak, Türkiye’de garip bir durum var. Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yaptığı için, Beşiktaş da lüzumsuz oyuncuları almaya çalışıyor. Faydasız bir isim alacaksan, bu hakkı kullanmayacaksın.

Transfer, ihtiyaç için yapılır. Kendi bütçene göre sana yarayacak isimlerin peşinde koşacaksın. Yöneticilerin kendi reklamları uğruna yaptıkları lüzumsuz transferler yüzünden, paralar sokağa atılıyor. Beşiktaş, hocasının da isteği doğrultusunda doğru futbolcuları, renklerine bağlamalı.

Trabzonspor çok can yakar

İntertoto Kupası’ndaki ilk maçında Vllaznia’yı 6-0’la bozguna uğratan Trabzonspor, bu sezon üç büyüklere kafa tutabilir mi?

GÜÇLÜ
bir kadro kurdukları için tutarlar. Bir takımın omurgasının en önemli bölgesi orta sahadır. Trabzonspor, Serkan Balcı transferiyle büyük bir açığını kapattı.

Fenerbahçe için genç oyuncu büyük kayıp olacak. Serkan, bordo mavili ekibe dinamizm getirdi. Ayman da aynı şekilde bitip, tükenmek bilmeyen enerjisiyle bu sezon daha da iyi olacak. Ceyhun gibi bir organizatöre sahipler. Büyük hünerleri var. Vllaznia maçında attığı gol de akıl doluydu.

Gökdeniz ve Yattara da forma giyecek. Forvet hattı da iyi olan Trabzonspor’dan yeni sezonda korkulur. Ancak, bordo mavili camia kendi içindeki çalkantıları dindiremezse gene hüsrana uğrarlar.

Ziya Doğan, güçlü, çalışkan ve mücadele eden bir takım sahaya sürecek. İlk maçtaki görüntü buydu. Trabzonspor, bu kez başa oynayacak ve çok da can yakacak.
Yazarın Tüm Yazıları