Galatasaray Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 19:33

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında yarın Gaziantepspor ile yapacağı karşılaşma için bu kente gitti.

Gaziantep'e hareket etmek için Atatürk Havalimanı'na gelen sarı-kırmızılı takım oyuncularına burada yolcular yoğun ilgi gösterdiler. Futbolcularla fotoğraf çektiren yolcular, onlardan formalarına imza aldılar.

Galatasaray'ın 18 kişilik maç kadrosuna, antrenman eksiği olan Elano Blumer ile sakatlığı bulunan Mehmet Topal'ın yanısıra Emre Aşık, Yaser Yıldız ve Serdar Eylik dahil edilmedi.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Futbol Şubesi Sorumlularından Haldun Üstünel, ligin uzun bir maraton olduğunu belirterek, “İyi koşan, çok çalışan ipi göğüsleyecek. Biz de ipi göğüsleyen taraf olmak istiyoruz” dedi.

Üstünel, yarın Gaziantepspor ile yapacakları karşılaşmanın sıcak havada geçeceğinin hatırlatılıp, bu konuda endişelerinin olup olmadığına dair bir soruya, “Şu an için yok. Rakibimiz de aynı şartlar altında mücadele ediyor. O konuları fazla gündeme getirmek istemiyoruz” yanıtını verdi.

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda İsrail'in Maccabi Netanya takımıyla yaptığı karşılaşmada başarılı bir performans sergileyen futbolcuları Nonda'nın takımdaki geleceğiyle ilgili teknik direktör Frank Rijkaard ile görüşüp görüşmediklerine yönelik bir soruya Üstünel, “Hocayla görüşmelerimiz devam ediyor ama bizim için şimdi çok önemli bir lig karşılaşması var. Şu anda ona konsantre oluyoruz. Bu konuları daha sonra değerlendireceğiz” karşılığını verdi.

Üstünel, Linderoth'un sakatlığı konusundaki bir soru üzerine de, “Çok üzücü bir gelişme. Linderoth çok iyi bir başlangıç yapmıştı. Çok kısa sürede arkadaşlarının arasına döneceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

KAPTAN ARDA: “ŞAMPİYONLUK İÇİN START ALIYORUZ”

Galatasaray Kaptanı Arda Turan da sarı-kırmızılı takımın hedeflerinin her zaman belli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Yeni sezona şampiyonluk için start alıyoruz. Yarın çok sıcak bir havada çok zor bir mücadele bizi bekliyor. Her zaman mantıklı olarak mücadele edeceğiz. Yarın kazanmak için oynayacağız ama kaybetmemek de çok önemli. Maçı kaybederseniz bu puanları sonra çok ararsınız. İyi başlamak bizim için çok önemli. Sonra 2 maçımızı içeride oynayacağız. Yeni sezonda takım arkadaşlarıma ve camiamıza başarılar diliyorum. Yeni sezon hayırlı olsun, inşallah beklediğimiz gibi geçer.”
Arda, kaptanlığıyla ilgili bir soruyu, şöyle yanıtladı:

“Bana kaptanlığı layık gördüğü için başta Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat olmak üzere, diğer yöneticilerime ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu görevi layıkıyla yapmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum. Tüm arkadaşlarıma yardımcı olmaya ve Galatasaray Kulübü'ne yakışır bir kaptan gibi davranmaya çalışıyorum.”

“ELANO'DAN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ”

Yeni transferler Keita ve Elano konusundaki düşüncelerinini sorulması üzerine Arda, iki oyuncunun da çok kaliteli olduğunu belirterek, “Elano ile bugün sohbet ettik. Bu kadar karakterli olması beni çok gururlandırdı. Ondan çok şey bekliyoruz” dedi.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşılaşacakları Estonya'nın Levadia Tallinn takımıyla ilgili bir soruya da Arda, “Galatasaray, her alanda şampiyonluğun adayıdır. Ama şimdi yarını düşünüyoruz. Sonra UEFA Avrupa Ligi'ne konsantre olacağız” karşılığını verdi.
Sarı-kırmızılı takım, daha sonra Gaziantep'e hareket etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!