Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından (2)

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından (2)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 01:28

Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından (2)

Haberin Devamı

RİEKERİNK: ÇOK MUTLUYUM
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, bugünkü maçın ayrı bir önem taşıdığına dikkati çekerek, "Bugünkü maçı önemli kılan nedenlerden birisi; UEFA'dan aldığımız cezayı 2 yıl çekmememiz gerekiyordu. Futbolcular da bunun bilincindeydi. Bugün futbolcuların taraftarlara cezayı geri ödeme fırsatı vardı. Diğer taraftan futbolcuların kariyeri için de önemli bir maçtı. Kariyerlerin sonuna kupayı yazdırmakta önemliydi. Bu anlamda hepsini canı gönülden kutluyorum" dedi.
Jan Olde Riekerink, maçtan sonra yaptığı açıklamada, maçın önemine değindi. Futbolcularının bugünkü maçta kendilerine çok güvendiklerini ve bu güvenle oynadıklarını sözlerine ekleyen Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlk başta söylediğim bir şey vardı. Takım olmamız gerekiyordu. Bugün sahada takım olduğumuzu gösterdik. Bu 11 kişi ile olacak bir şey değil, 27 kişilik kadro ile olacak bir şey. Maça dönersek; ilk yarıda oyunun her alanında, her bölgesinde etkili olan bir Galatasaray vardı. Bugün takımım çok güvenli oynadı. Baskı altında bile panik yapmayan, pas yapan, güven veren bir takım vardı. İlk yarının geneline baktığımız zaman ofansif oyuncularımı da kutlamak istiyorum. Rakip defansa iyi baskı yaptılar. Wesley'in kaburgasında ağrı oluştu. Böyle olunca orta sahada alanlar verdik. İlk yarıda 1-0 öne geçtik. Devre arasında Wesley'in yerine Chedjou'yu oyuna soktuk. Tabii ki futbolcularda etten, kemikten. Onlarda da ikinci yarıda 1-0'lık skoru korumaya çalıştılar. İkinci yarının 15-20 dakikasında iyice bütünleşmiş, sonucu koruyan bir Galatasaray vardı. Bu doğal bir durum. Bir şeyi çok istiyorsunuz, bu reaksiyonu da doğal olarak verebiliyorsunuz"
TARAFTARA TEŞEKKÜR VE ÖVGÜ
Karşılaşmanın son dakikalarında 5 oyuncu ile defansa döndüklerini sözlerine ekleyen Riekerink, konuşmasına şöyle devam etti:
"Genel olarak maçta çok önemli, fantastik bir takım performansı vardı. Çok mutluyum. Diğer taraftan en önemli tebriklerden birisini de taraftarlar hak ediyor. Bugün inanılmaz taraftar grubuna karşı oynadık. Belki kariyerime baktığımda en önemli desteklerden bir tanesiydi. Taraftara bir kez daha teşekkür ediyorum. Sonuca gelirsek, UEFA'dan gelen cezayı bir sene çekmemiz gerekiyordu. Bunu biz başardık. Kendi prestijimiz açısından da çok önemliydi. Diğer taraftan oyuncularım bir kupa daha kazandılar. Hep kariyerlerinde bu kupayı hatırlayacaklar."
'HAMZA HAMZAOĞLU, MUSTAFA DENİZLİ DE SAYGIYI HAK EDEN İNSANLAR'
Bir soru üzerine fantastik bir kulüpte çalıştığını söyleyen Riekerink, "Bakıldığı zaman ilk başka sezona Hamza Hamzaoğlu ile başlandı. O da 3 kupa kazandı. Diğer taraftan Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli de saygıyı hak eden insanlar. Bu kupayı aldıysak onların da katkıları var. Benim görev süremle ilgili olarak ise ben 2,5 aydır buradayım. Çok güzel zaman geçirdim. Burada mutlu ve gururluyum" dedi.
GALATASARAY'DA KALACAK MI?
Galatasaray'da kalıp kalmayacağı yönündeki bir soruya ise Riekerink şu yanıtı verdi. “Maçtan önce başkan ve yönetimle bu konuda bir konuşmam olmadı. Ancak, maçtan önce verdikleri güveni hissettim. Öncelikle takım olmamız gerekiyordu. İlk geldiğim günden beri bunun için çalıştım. Orhan Atik hocamla birlikte başardık. Bunu yalnız yapmadım. Bunu personelimizle başardık. Başarılı olmak için takım olmak gerekiyordu. Sahada, da yönetim bazında da bunu gördüm. Bugün gerçekten her zaman olduğu gibi yönetim o güveni bize gösterdi. Geleceğimle ile ilgili maçtan önce aramızda bir konuşma geçmedi. 3 ay önce Galatasaray'da Akademi Direktörü olarak göreve başladım. Ardından gelişen olayların ardından Orhan Atik ile birlikte takımın başına geçtim. O gün Galatasaray'ın bize ihtiyacı vardı ve sorumluluk aldım. Bence bu sürede başarılı olduğumu düşünüyorum. Ortada güzel bir kupa var. Ben yönetim ve başkana sezon sonuna kadar görev yapacağımı söyledim. Daha sonra ise yeniden Akademinin başına geçecektim. Şimdi ne olacak bilmiyorum."
Bir gazetecinin Fenerbahçeli futbolcuların ödül töreninde madalyalarını almaya gelmemesini Galatasaray'a saygısızlık olarak görüp görmediği yönündeki soruya ise Riekerink, “Benim için en önemisi seremonide bizim olmamızdı. Karşıdaki için yorum yapmamız doğru olmaz. Bu onların seçimi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!